avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara-Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara-Italia

Bunä searä.
Locuiesc cu (incä) sotia mea in Italia. Din päcate avem de gand sä ne despärtim si deja nu mai locuim impreunä de vreo cateva luni. Cäsätoria a avut loc in Romania dar domiciliul nostru actual este in Italia. Deja am inteles din subiectele anterioare cä putem inainte divortul ori in Italia ori in Romania - avem amandoi cetätenie romana. Din pacate si dupa ultimele informatii, dupa legile din Italia trebuie asteptat 3 ani - un fel de timp de gandire. Asta nu ar fi problema, hotararea asta trebuie luata intr-un fel. Problema mea este urmatoarea: avem un copil de 7 ani iar eu mi-am intrebat sotia de vreo cateva ori cati bani ar dori sa-i dau lunar ptr. copil. Ea mi-a spus in mai multe randuri ca nu doreste nici un ban. Daca se intoarce vreodata? Atunci as fi obligat sa platesc si din urma? Ce ma sfatuiti? Sa cer ceva in scris de la ea? Ea castiga destul de bine si probabil din cauza asta inca nu doreste nimic de la mine. Va multumesc aniticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:52, 17 Noiembrie 2009
Pensia de intretinere e datorata de la data introducerii actiunii de divort.
Prin hotararea de divort veti fi obligat la o pensie de intretinere in favoarea minorului. Mama nu se poate opune la acest lucru, este un drept al copilului.
instanta competenta pt a solutiona actiunea de divort este cea din italia/romania . avand in vedere termenul destul de mare care se acorda ca si timp de gandire , in italia, daca sunteti decis sa va despartiti de sotie, indicat ar fii sa investiti instanta din romania cu actiunea de divort.
instanta de judecata se va pronunta si asupra pensiei de intretinere a minorului, indiferent ca sotia doreste acest lucru sau nu .
daca sotia nu are pretentii de la dvs., aceasta pensie se va stabili raportat la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä ziua. Nu stiu dacä mä puteti ajuta pentru faptul cä domiciliem in Italia, dar eu totusi incerc. Sunt domiciliat impreuna cu familia in Italia. Din ... (vezi toată discuția)
Romani, casatoriti in romania , divort in italia hipnotyyk hipnotyyk BUNA ZIUA Am o problema mai deosebita spun eu ! Sunt casatorit in Romania cu o romanca si am un baietel de 4 ani , nascut in Romania si el. Din pacate relatia ... (vezi toată discuția)
Solicitare pensie alimentara mihaeladinsomova mihaeladinsomova Buna ziua. Cum trebuie sa formulez cererea pt pensie alimentara de la sotul meu de care sunt despartita de 4 luni,in conditiile in care el ia o pensie de boala ... (vezi toată discuția)