avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturile de autor ale angajatului asupra produselor ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturile de autor ale angajatului asupra produselor realizare de acesta in timpul sau liber

Buna seara,

Sunt angajat ca programator la o firma si as vrea sa propun angajatorului modificarea contractului deoarece acesta contine o clauza prin care angajatorul are drepturi de autor asupra oricarui produs software facut de mine indiferent daca acesta este realizat in legatura cu firma sau este creat in timpul meu liber.

Intrebarea mea este urmatoarea, cum ar trebui formulata o astfel de clauza in contract cu privire la drepturile de autor astfel incat angajatorul sa aiba drept doar asupra produselor ce apartin cu adevarat firmei si nu si asupra produselor realizate de angajat in timpul sau liber ?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Clauze contract drepturi de autor vs prestari servicii Popu Popu Buna, daca un PFA IT are un contract cu o firma si in contract este specificat una din variantele de mai jos: a. Toate drepturile de autor asupra produselor ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectuala pe ce lucrez in timpul liber ca angajat programator comanandrei1993 comanandrei1993 Intrebare despre Proprietate Intelectuala ca angajat programator in IT: Daca o intrebare asemanatoare s-a mai pus, imi cer scuze si va rog sa imi dati un ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in cadrul firmei raluca234 raluca234 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Daca sunt incadrata ca si programator in cadrul unei firme, imi vine idea dezvoltarii unei aplicatii pentru telefonul ... (vezi toată discuția)