avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public poate sa detina un S.R.L.?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public poate sa detina un S.R.L.?

Cand un functionar public de executie nu are drept de a detine un S.R.L.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 27 Iulie 2018
Nu, dvs. vorbiți despre art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003 în forma în vigoare până la data de 12.11.2009, iar eu vorbesc despre forma la zi a aceleiași prevederi.

Asta ați postat dvs.:
(2)Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
c)în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;


Asta am postat eu:
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: (...)
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;


Astăzi, când utilizatorul a postat această întrebare, prevederea în vigoare este cea dată de mine. Nu știu de unde ați luat fragmentul din Legea nr. 161/2003, dar nu este actualizat.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,

Puteti va rog sa imi confirmati faptul ca in cadrul lit. c, a alin. 2, Art. 94, din Legea 161/2003, referirea se face exclusiv la societatile comerciale din sectorul public (si exclude societatile comerciale din sectorul privat)?
Exprimarea este destul de confuza si nu as vrea sa existe interpretari.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Aron Emil, utilizator
art.94 din Legea 161/2003 (forma actuala) :
.....
(2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
...
c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. doresc sa va intreb, am un srl la care sunt administrator ... Pop Claudia92 Pop Claudia92 Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator si doresc sa ma angajez în administrația publică. Intervine conflictul de interese ... (vezi toată discuția)
Functionari publici in asociatii. Iohanat Iohanat Un functionar public poate face parte din Consiliul director al unei asociatii? (vezi toată discuția)
Functionar angajat al ministerului public ligia79 ligia79 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai ... (vezi toată discuția)