avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Sunt angajată din 2012 la o firmă care acum are dosar de evaziune fiscală si spălare de bani.Sunt obligată sa imi dau demisia deoarece spun ei ca nu imi pot calcula salariul si nu imi pot încheia contractul de munca. Mentionez ca din 2012 pana in 2013 am lucrat full -time iar din 2013. pana in luna iunie 2015-parti-time (adică 2/h pe zi ) iar din 1 iunie 2015 pana acum ( adică azi 14i/07/2015) am revenit la program normal de 8/h.Eu in momentul de fata lucrez cu contract de munca pe perioada determinată de 3/luni la oaltă firmă. CE MA SFATUITI SA FAC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 14 Iulie 2015
Nu demisionati dvs. lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii contractului individual de munca.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)
Demisie Byngars Byngars Firma la care lucrez își Închide punctul de lucru cu data de 1 Februarie mi-au promis in scris ca îmi vor da 2 salarii compensatorii dar nu mi-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Se incearca depunerea demisiei prin intimidare Elsa60 Elsa60 Astazi, angajatorul mi-a inmanat o coala alba pentru a-mi scrie demisia , dintr-un motiv pueril. Am refuzat acest lucru fara a cunoaste motivele reale ale ... (vezi toată discuția)