avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Sunt angajata part-time, 3 ore pe zi(in urma cu 2 luni era de 4 ore pe zi).
Acum o saptamana, am primit un telefon de la firma ca sa demisionez ca oricum nu pot beneficia de somaj. Ca ei nu mai au bani sa imi plateasca, cartea de munca. Eu nu inteleg de ce nu desfiinteaza postul si ma forteaza pe mine sa demisionez? Lucrez la ei din 2012....si ii păstrează pe acei angajati part time care au si alt loc de munca. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: cotuca , utilizator 02:52, 17 Martie 2025
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Multumesc!

Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forțat sa demisionez robertg92 robertg92 Momentan lucrez ca agent de vânzări într-o banca. Mai am contract pana pe 29 decembrie. Ei ma forțează sa îmi dau demisia de acum pe motiv ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Fortat sa demisionezi.... alionte alionte Sint necesare citeva lamuriri la un caz specific. Deoarece angajatorul nu are de lucru(lipsa comenzilor) , forteaza angajatii sa isi dea demisia. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)