avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de deces incazul mortii unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de deces incazul mortii unui angajat

buna am si eu o problema....sotul meu a fost delegat de o firma din tm in germania unde dupa 2 luni a decedat.cei de la firma de aici nu trebuie sa-mi dea nici un fel de ajutor tinand cont ca avem un copil minor?cu cei de la firma nu pot vorbi ca ma evita total si e normal ca in tara sa semnezi un contract prin care programul de lucru sa fie de 8 ore si in schimb sa lucreze 13-14 ore fara un leu in plus?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 8 Iulie 2009
Legea bugetului asigurarilor sociale pe anul 2009 prevede ca ajutorul de deces in cazul salariatului este de 1.702 lei.
In plus din fosndurile societatti aveti dreptul sa primiti, conf Contractului colectiv de munca la nivel natioanal, aplicabil oricarui angajator:

Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel puţin două salarii medii lunare pe unitate;
b) dacă decesul a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel puţin 3 salarii medii pe unitate;


Solicitati aceste drepturi in scris, eventual trimisa cererea prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare materiale acordate angajatilor deliaboaru deliaboaru Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii referitor la ajutoarele materiale acordate angajatilor. As vrea sa stiu daca sunt mentionate undeva, in legislatie, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am cac sotie in urma decesului sotului meu? CRIBUS CRIBUS sotul meu a murit anul trecut in germania...fiind delegat de o firma de aici din tara.transportul si inmormantarea a fost fost platita de firma .certificatul ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces anacami2 anacami2 se mai acorda ajutorul de deces de catre firma angajatoare familiei salariatului decedat?o societate din orsova sustine ca nu se mai dau , ca s-au anulat.e ... (vezi toată discuția)