Deci in luna mai am cumparat o masina dintr-un alt judet si am facut contract de vanzare/cumparare si am luat-o in evidenta pe numele meu la fisc in aceeasi luna.
Pentru ca mai am o alta masina in curs de inmatriculare, am gasit sa vand masina dar cumparatorul are toti banii in luna august si nu vreau sa ii dau masina pana nu imi da banii.
Poblema masinii este ca ii expira asigurarea luna asta si nu am timp sa fac transcrierea masinii in acte pe numele meu, fiind luata in evidenta doar la fisc, asa cum am mai scris, plus ca ma gandesc ca si cumparatorul stie asta si de aia a amanat plata masinii ieri, asa cum ne-am inteles si cand mi-a propus sa-mi dea doar jumate din bani dar eu nu am fost de acord.
Eu vreau sa stiu daca pot sa-i fac azi asigurare valabila pe numele meu si sa fac transcrierea dreptului de proprietate in acte si sa-i schimb numerele de inmatriculare la inceputul lunii august, mai exact in prima saptamana din august, ca atunci am timp sa umblu.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Daca ai asigurare (RCA) la masina si urmeaza sa o vinzi, ceri banii inapoi la asigurator, deoarece nu mai este valabila si la cumparator.
Exista insa o conditie, dar si o formula de calcul bine stabilita: daca ati platit asigurarea pentru un an, primiti inapoi o suma in functie de numarul de luni ramase. Cu toate ca mai ales cei cu masini puternice ar putea recupera si sute de lei, nu prea sunt solicitari de acest fel. Multi insa nu stiu ca au aceasta posibilitate.
Esential este sa nu fi fost implicati in niciun incident rutier si sa nu fi folosit asigurarea. In cazul asigurarilor CASCO, restituirile se fac in functie de clauzele contractuale stabilite de fiecare companie de asigurari in parte.
Cele mai mari sume se recupereaza, evident, de la politele platite pentru masinile cu o capacitate cilindrica mare.
Prea putini dintre soferi stiu insa toate aceste lucruri. Si mai putini si-au cerut drepturile.
Pentru a vedea banii inapoi, trebuie sa mergeti direct la sediul companiei de asigurari - si nu la agenti - cu dovada de radiere sau contractul de vanzare-cumparare si polita. Asiguratorii spun ca procedura de restituire nu dureaza mai mult de cateva zile.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Contactai un agent care lucreaza pentru un broker si urmeaza sa-mi faca maine o oferta.
Daca nu-mi place oferta lui, caut luni pe altcineva, mai ales ca nu-i placu partea asta cu restituirea diferentei pentru lunile ramase in caz ca vand masina.
Am incheiat ieri asigurarea fara probleme la sediul asiguratorului, asa cum am fost sfatuit de o utilizatoare a acestui forum careia ii multumesc frumos pe aceasta cale.
In maxim 30 de zile trebuie sa finalizez transcrierea si cu ocazia asta ma hotarai sa nu mai vand masina ca e o masina foarte buna si imi trebuie o masina de rezerva in caz ca se intampla ceva cu alelalte.
Taxa de mediu
lucian1980
Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu.
Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Intrebare
Cozmi
In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)