avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lntrebarea unui chirias fara contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lntrebarea unui chirias fara contract de inchiriere

buna ziua,ma numesc Valentina stau de aproape 3 ani intr un apartament ,fara contract de inchiriere...proprietarul aproape ca m a obligat sa pastreze un rand de chei zicand ca vrea sa controleze starea ap...ulterior a devenit agasant,venea des isi aducea si familia,cateva zile,odata l am gasit in casa cu o femeie...de la o vreme am refuzat sa l mai primesc lucru care l a infuriat si mi a spus ca imi mareste chiria de la 800 lei la 1200 lei si daca nu sa plec in 3 saptamani,ce drepturi am eu si ce pot face ,nu vreau sa plec oricum,voi refuza...ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Amitame , utilizator 17:42, 17 Iulie 2015
Daca nu aveti contract va poate evacua dar trebuie prin proces.
Exista si posibilitatea sa nu ii platiti chiria si sa aiba si el probleme.

Incercati sa rezolvati amiabil.

Ati putea sa mergeti si la avocat pentru a face diverse strategii daca vreti sa ii creati tot felul de probleme si sa ingreunati tot ce ar vrea sa faca dar va costa bani si de aceea ziceam ca ar fi mai bine sa rezolvati amiabil.

Variante exista dar alegerea va apartine...
Buna dimineata !

Daca nu exista contract legal de inchiriere , proprietarul poate avea probleme la administratia financiara , pentru incasarea unor venituri din chirii , pentru care nu a platit impozitul aferent . Dar , te poate da afara fara nicio problema , indiferent ca vrei sau nu . Am fost in situatii de asa natura cu diversi chiriasi .. Proces se poate face , doar in cazul in care ti-a facut domiciliul acolo . Am fost si intr-o astfel de situatie . Eu ca proprietar , am mers la avocat si de voie de nevoie a parasit apartamentul .
Revin , daca nu ai domiciliul acolo , si nu cred ca il ai , cu ajutorul politiei , te da afara in orice clipa . Felul cum se poarta este anormal , dar un rand de chei , isi poate pastra , pemtru a vedea daca mai esti acolo , daca nu ai plecat fara sa-l anunti , si fara sa achiti ultimele dari .
Succes si pe viitor , poate faci si un contrac cu clauze bine stabilite , pentru ambele parti .
De cate ori ati chemat politia? Pentru ca nu intervine si nu ar trebui sa intervina. Nici la noi si nici in Europa.
In cazul dv., ati apelat la avocat si a plecat ca a fost chiriasul dragut, altfel, mari probleme va putea face.
Claudiu, ideea nu e sa ii creeze probleme proprietarului, ci sa gaseasca o rezolvare legala, preferabil amiabil.
Nu a fost chiriasa , si nici draguta . Corect politia nu a intervenit , doar pentru simplu fapt ca eu , din nestiinta , sau prea mare incredere i-am facut domiciliu pe 10 ani . A fost alta situatie , dar politia daca (si repet ) , nu ai contract de inchiriere , si nici domiciliul unde stai il poate da afara pe chirias .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform contractului, la nerespectarea unuia dintre articole chiriașul trebuie să părăsească spațiul. cum se procedează în astfel de situații? anaelena25 anaelena25 Ce acte de atentionare trebuie trimise chiriasului care nu a respectat contractul de inchiriere,mai exact nu a platit chiria? Conform contractului la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt noul proprietar al unui apartament de 3 camere. am ... DanielD53 DanielD53 Buna ziua, sunt noul proprietar al unui apartament de 3 camere.Am preluat acest apartament avand un chirias de cativa ani de zile. Am cerut chiriasului sa ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)