avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda cetatean strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda cetatean strain

Buna ziua,

Unde plateste un cetatean strain o amenda? Pe procesul verbal nu este niciun cont bancar și, înteleg că nici pe ghiseul.ro nu este posibil..
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:24, 23 Noiembrie 2022
Capitolul IV Regimul juridic al încălcării normelor de circulație pe drumurile publice care constituie contravenții, săvârșite pe teritoriul României cu un vehicul înmatriculat într-un stat membru sau într-un stat participant
Articolul 17
(1) Constatarea încălcării normelor de circulație pe drumurile publice săvârșite pe teritoriul României cu un vehicul înmatriculat într-un alt stat membru sau într-un stat participant, care, potrivit legii, constituie contravenții, și aplicarea sancțiunilor contravenționale se fac în condițiile prevăzute de prezentul capitol, în situația în care vehiculul a fost condus de un cetățean al unui stat membru, altul decât România, de un cetățean al unui stat participant sau de un cetățean român ori străin cu domiciliul ori, după caz, reședința sau rezidența în aceste state.
(2) Amenzile aplicate cetățenilor statelor membre, altele decât România, cetățenilor unui stat participant sau cetățenilor români ori străinilor cu domiciliul ori, după caz, reședința sau rezidența în aceste state, pentru încălcări săvârșite în condițiile prevăzute la alin. (1) care, potrivit legii, constituie contravenții, se fac venit la bugetul de stat și se achită în numerar la orice unitate a Trezoreriei Statului sau prin virament în contul corespunzător de venituri ale bugetului de stat deschis la Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică a Municipiului București, codificat cu codul de identificare fiscală al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București.
(3) La achitarea prin virament a amenzilor prevăzute la alin. (2) pot fi utilizate orice mijloace de plată, cum ar fi servicii poștale, instituții financiar-bancare sau instrumente de plată electronică, precum și Sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar.
[ link extern ]

Am mai gasit si informatia urmatoare:
[ link extern ] /

Toate informatiile trebuie verificate prin contact telefonic la ANAF :
[ link extern ]
sau in lista urmatoare:
[ link extern ]
dupa textul "Venituri din amenzi aplicate persoanelor nerezidente"
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar in franta st_ion st_ion Buna ziua, am fost surprins de un radar fix in Franta, cu un autoturism inchiriat tot acolo, in luna iulie;inca nu s-au implinit 2 luni, dar nici mult ... (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie neachitate Nana12 Nana12 Cum se urmaresc amenzile de circulatie primite ce cetatenii straini pe teritoriul Romaniei, care nu au domiciliul fiscal in Romania (vezi toată discuția)