avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

lucrez la o firma din cauza neintelegerilor cu un coleg vreau sa plec am anuntiat patronu ca vreau sa plec dar el mi-a raspuns ca, plec cind vrea el eu vroiam sa plec cu demisia la zi pentru ca nu vreau acum ca patronul sa se razbune pe mine ca vreau sa plec el vrea sa stau pina imi gaseste un inlocuitor cum ar fii mai bine sa procedez sa imi scriu demisia cu preaviz iar dupa 20 de zile pot pleca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 15 Iulie 2015
Buna ziua
Incetarea unui CIM, cand angajatorul nu e de acord, se face prin demisie, dupa un preaviz de maxim 20 de zile lucratoare. Mai mult nu va poate obliga sa ramaneti.
Exista si varianta demisiei fara preaviz in cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale.
Doar cu preaviz.Pentru demisia la zi,trebuie acceptul administratorului/patronului
@Romulus43
Demisia e un act unilateral al angajatului. Produce efecte fara acceptul angajatorului. Acesta poate renunta la preaviz, in tot sau in parte. Insa in cazul expus mai sus nu cred ca se va intampla.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la demisie cipita cipita in urma cu 8 luni am depus o cerere de demisie fara preaviz si cu solicitarea unor salarii compensatorii pentru sicanare la locul de munca. solicitarea ... (vezi toată discuția)
Incetare abuziva cim Angel06 Angel06 Buna seara. As dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul la care am lucrat peste 5 ani mi-a cerut sa-mi dau demisia pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Liana-Gabriela Liana-Gabriela Ma poate obliga patronul sa îmi dau demisia cu art.79 (1) din codul muncii cu preaviz ,dacă eu doresc sa plec plec plin articolul 55 ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)