avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Stimati Domni/Doamne,

Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient.

Locuiesc impreuna cu sotul la bloc si avem probleme cu zgomotele si muzica tare provocate de vecinii de deasupra, care sunt chiriasi. Proprietara e plecata din tara si a inchiriat unui cuplu de tineri, care ne terorizeza cu muzica tare si zgomote puternic atat in intervalul orelor de liniste (22 - 7 si 13 -14, dupa cum sunt afisate la avizier), cat si in afara lor. I-am rugat frumos sa lase muzica mai incet sau sa asculte la casti si sa nu mai bubuie pe parchet in toiul noptii. Au fost extrem de agresisi si necivilizati, mai ales domnisoara. Au tipat si ne-au trantit usa in nas, continuand in stilul propriu. Am luat legatura cu Administratorul blocului, care a spus ca nu ii cunoaste, nu sunt trecuti in cartea de imobil si cel mai probabil, ca nu au contract de inchiriere. Aministratorul, impreuna cu sotul meu, au mers la ei sa ii solicite ca macar sa se treaca in cartea de imobil, cum este legal, dar au refuzat sa deschida. Mai mult, in mod ostentativ, au incuiat usa suplimentar, sa se auda. Nu vreau sa ma gandesc la ce s-ar putea intampla in cazul unei tevi sparte, inundatie, etc. Nu exista nici un nume/numar de contact, usa refuza s-o deschida.

Cat despre reclamatia la politie, nu sunt confidenta ca se rezolva ceva. Inaintea acestor chiriasi, au locuit patru fete, care faceau un scandal monstru. Am facut reclamatie scrisa la Sectia 25, de care apartinem. Dupa un timp, a venit polististul de proximitate, a discutat cu ele (nici ele nu locuiau legal acolo) si care mi-a spus ca n-are ce sa le faca. Ele au negat ca fac zgomot, vecinii cu spiritul civic cunoscut la romani, au ascultat in spatele usilor, fara sa confirme cele spuse de noi, la Administrator si Presedinte, care cunosteau problema, politistul nu s-a mai deranjat sa intrebe, asa ca nu s-a luat nici o masura. Am avut noroc ca le-a dat proprietara afara. Linistea noastra a durat 4 luni. Acum, am luat-o de la capat cu altii.

Din ce am citit pe internet, inteleg ca daca nu se trec in cartea de imobil sunt pasibili de amenda, iar daca nu au un contract legal (chiar daca nu platesc chirie, inteleg ca tot trebuie sa aiba un act de comodat), din nou pot face reclamatie la fisc. Cat despre zgomot, inteleg ca se rezolva (???) numai cu politia.

Imi puteti spune, va rog frumos, care sunt caile legale de urmat?

Va multumesc anticipat.

Cu stima,

Anca
pe cale amiabila/civilizata nu o sa faceti nimic , daca este asa cum relatati dumneavoastra.
cel mai simplu sfat , sunati la 112 ori de cate ori este nevoie , insa doar in intrevalul orar 13-14 sau 22-06 . nu mai chemati politistii comunitari sau mai stiu care , ca nu au autoritate deplina precum un politist adevarat (din acela echipat cu orice este nevoie) .
va garantez ca se vor linisti .

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,
Singurele organe abilitate pentru mentinerea ordinii publice sunt politia (sectia de care apartineti) si politia locala. In ceea ce priveste locuirea la adrese fara forme legale, sanctiunile sunt aplicate de catre politia nationala, sectia de care apartineti. Si in ultimul rand, precizez faptul ca, inca nu s-au emis reglementari legislative care sa se refere la cei 7 ani de acasa, bun simt si convietuire in armonie. Pentru acestea din urma, trebuie sa mai asteptati. :-)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
galmel a scris:
Cat despre reclamatia la politie, nu sunt confidenta ca se rezolva ceva. Inaintea acestor chiriasi, au locuit patru fete, care faceau un scandal monstru. Am facut reclamatie scrisa la Sectia 25, de care apartinem...

Presupun ca ati depus reclamatia scrisa in ziua urmatoare producerii evenimentelor iar politistii nu au avut posibilitatea sa constate ceea ce ati sesizat.

Pentru asemenea situatii trebuie sa sunati la 112 si sa solicitati interventia politiei atunci cand chiriasii sunt in plina petrecere. In 10-15 minute va veni un echipaj ce va constata ca sesizarea se confirma si va descinde in apartamentul cu necazul.
Si aceast lucru este valabil la orice ora.

gresit domnule Adrian , fara mandat , nimeni nu are dreptul sa faca descinderi.
pentru prinderea petrecaretilor in plin bairam , numai intre orele 13-14 , si 22-06 , au dreptul sa amendeze (conform legii)...in afara acestor ore , nu le poate face nimic decat sa le bata obrazul...sau , daca este politist adevarat, sa-l provoace pe petrecaret , acesta clar riposteaza , ca apoi sa poata sa-l incatuseze .
in rest...
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Adriantot, moderator
Eu va sugerez sa dati telefon la 112 si va garantez ca politia este la datorie 24 din 24 si 7x7. I-am chemat atat eu cat si alti vecini de-ai mei si de fiecare data au venit 2-3 politisti si de cele mai multe ori vizita lor a avut efectul asteptat: s-a facut liniste imediat si foarte rar au mai facut galagie. Sigur ca lumea se misca, pleaca si vin chiriasii si avem mereu probleme dar asta e viata.
Ca le aplica sau nu amenzi, nu are importanta. Iar uneori gasesc si chiriasi fara contract ori fara mutatie si atunci au alte probleme.
Asa ca apelati cu incredere la 112.

Alte discuții în legătură

Confuzie legata de art 28 din legea 61/1991. Ana 26 Ana 26 Situatia a devenit insuportabila cu vecinii care ma trezesc in bubuituri in tavan si muzica insuportabila.Problema este ca asta se intampla zilnic de la ora ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Buna seara. de aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias ... Twardy1 Twardy1 Buna seara. De aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias foarte galagios, care sta deasupra mea, care isi aduce prietenii de 3-5 ori pe saptamana si ... (vezi toată discuția)