avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca si contract de antrepriza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca si contract de antrepriza

Buna ziua !
In prezent am un contract de munca pe durata nedeterminata ( 8 ore/zi) in invatamant si un contract de antrepriza pe un proiect POSDRU, cu 8 ore /zi maxim 168 ore/luna.
Conform Instructiunii nr. 103/martie 2015 a POSDRU avem:
-art. 8.9: Incepand cu contractele semnate in baza GSCG 2013, limita zilnica maxima care poate fi decontata per expert, trebuie sa se incadreze in limita de 12 ore/zi, 60 ore/saptamana, reprezentand ore lucrate in proiecte finantate din FSE POSDRU, inclusiv norma de baza prin contractele incheiate.
-art. 8.25, alin (2): Numarul de ore maxim pe luna pentru care nu se depaseste plafonul maxim lunar de decontare si se respecta si plafonul maxim zilnic este de 96 ore/luna.
alin.(3):Peste aceasta norma de lucru, plafonul maxim lunar de remunerare specificat de GCG 2013 este depasit.

Intrebari:
A. Tinand cont de faptul ca in contractul de munca din invatamant se iau in calcul 8 ore pe zi, pe contractul de antrepriza cate ore pot fi platit, in conditiile in care Instructiunea 103 se refera la plati pe proiecte POSDRU?
B. Referitor la art 8.25 norma lunara este 12 ore/zi (norma zilnica max.) x 21 zile/luna (maxim pe proiecte POSDRU)= 252 ore/luna. Ce reprezinta cele 96 ore pe luna....numar ore suplimentare in care trebuie sa te incadrezi ( pe care nu trebuie sa le depasesti intr-o luna), pentru a putea fi remunerat pe total contracte sau numai pe contracte POSDRU?

In pontajul lunar pentru proiect (inclusiv intervale orare) mi se cere sa evidentiez orele lucrate pe contractul de antrepriza si pe contractul de munca din invatamant si se face media de 12 ore/zi, respectiv 60 ore/saptamana. In aceste conditii eu depasesc norma de 60 ore/saptamana conform I 103.

Care mai este avantajul contractului de antrepriza?

De ce nu-mi sunt platite cele doua contracte (in speta contractual de antrepriza) integral, in conditiile in care contractul de antrepriza se supune Codului civil (art.1851), nu Codului muncii.





B. Cum se

Alte discuții în legătură

Despre nr ore experti fse posdru narcisa73 narcisa73 V a rog sa interpretati paragarful urmator din Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2013, pentru FSE POSDRU: \\"Limita zilnică maximă care poate fi ... (vezi toată discuția)
Total ore de lucru pe saptamana mawpfa mawpfa Buna ziua, Am o nelamurire in privinta orelor totale de lucru pe saptamana. Am 3 contracte de munca la angajatori diferiti. Stiu ca sunt permise acum 60 ... (vezi toată discuția)
Muncesc 16 ore pe zi...pot fi platit? viochi viochi Sunt profesor cu contract de munca in invatamant pe durata nedeterminata . In contractul de munca sunt stipulate : 1. norma/timpul de lucru la ... (vezi toată discuția)