avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Total ore de lucru pe saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Total ore de lucru pe saptamana

Buna ziua,
Am o nelamurire in privinta orelor totale de lucru pe saptamana. Am 3 contracte de munca la angajatori diferiti. Stiu ca sunt permise acum 60 ore/saptamana, dar in Codul Muncii nu gasesc acest lucru specificat. Ma puteti ajuta cu legalitatea acestor ore platite?

Si noul Cod al Muncii care va prevedea 48 de ore/saptamana se refera la toate orele lucrate la toti angajatorii? Sau e vorba doar de total de ore lucrate pe saptamana, la un singur angajator?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 10 Septembrie 2015
Nu exista nicio prevedere cu 60 ore/sapt.

Art.112 C.mun.
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

...

Art.114 C.mun.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
...

Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de art. 114 alin. (1) din Codul muncii.
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu mi-e clar ceva.
O persoana care lucreaza cu contract individual de munca intr-o firma oarecare cu 8 ore/zi poate lucra cu contract individual de munca in mai multe proiecte (finantate din fonduri europene), astfel incat sa nu se depaseasca 60 ore/saptamana sau 12 ore/zi ???

Ghidul solicitantului POSDRU specifica acestea:

Limita zilnică maximă care poate fi decontată per expert trebuie sa se incadreze in limita maxima de 12 ore/zi, 60 ore/săptămână reprezentând ore lucrate in proiecte finantate din Fondul Social European – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane inclusiv norma de bază, stabilite prin contractele încheiate. Tot ce depaseste aceasta limita nu se va deconta din POS DRU.

Prin urmare, pot lucra 60 ore/saptamana si este legal, chiar daca Codul Muncii specifica altfel?
Multumesc!
Nu se poate lucra un astfel de program daca persoana in cauza are un singur c.i.m..

Daca are mai multe c.i.m. , atunci da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
Cumul de contracte individuale de munca Dana Mindru Dana Mindru Daca o persoana are un contract individual de munca de 8 ore - functia de baza la un angajator si mai are contracte individuale de munca cu timp partial 2 si 4 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de 8 ore la 2 societati ciobanc ciobanc daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se ... (vezi toată discuția)