avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere declaratie martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere declaratie martor

Buna seara,am si eu o problema...in urma cu aproximativ 2 saptamani un baiat din alt sat,sub influenta alcoolului s-a impiedicat la poarta si s-a dat cu capul de un pod,am fost cu el la pompa sa se spele,iar apoi a plecat.A doua zi am aflat ca a sunat la politie si a spus ca unul dintre cei care erau acolo l-a lovit,asa ca dupa cateva zile m-am trezit la poarta cu cel pe care a dat vina si un politist de comuna,care a venit sa scriu o declaratie ca martor,am scris tot ce s-a intamplat in aceea declaratie,am semnat o si apoi politistul a plecat,eu zilele astea parasesc tara deoarece imi schimb resedinta,m-am mutat cu toata familia..imi pot retrage declaratia ? nu vreau sa fiu sesizat sa depun alte declaratii sau sa umblu pe la politie pentru o chestie in care nici nu sunt atat de implicat.Mai sunt si alti martori.Multumesc ! #-o
Nu, nu puteti sa "va retrageti declaratia".

"Alte declaratii" vor fi necesare numai daca dosarul o sa ajunga in instanta.

Dar, puteti depune o cerere la politie prin care sa aratati ca parasiti tara (cu acte doveditoare), indicand si adresa unde va mutati si solicitati sa nu mai fiti chemat la urmatoarele termene, deoarece datorita distantei o sa fie greu sa veniti riscand sa va pierdeti chiar si locul de munca de acolo.

Aveti posibilitatea, in aceste conditii, sa angajati un avocat care sa va reprezinte, daca dosarul va ajunge in instanta.
Avem conf. c.p.p. procedura audierii anticipate, atunci când există riscul ca un martor să nu mai poată fi audiat în cursul judecăţii, procurorul sesizeaza judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea audierii anticipate a martorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita audierea mea ca martor doar intr-un anumit interval orar? mihaclaudia mihaclaudia Sunt citata in calitate de martor intr-un proces penal si datorita distantei intre localitatea de resedinta si localitatea unde e procesul, nu pot ajunge la ... (vezi toată discuția)
A procedat corect doamna politist? rodica_rdc rodica_rdc Buna seara,am si eu o problema si o sa incerc sa fiu scurta.Am trait in concubinaj 7 ani cu un barbat,si in urma acestei relatii,in anul 2011 s-a nascut fiica ... (vezi toată discuția)
Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)