Buna seara,am si eu o problema...in urma cu aproximativ 2 saptamani un baiat din alt sat,sub influenta alcoolului s-a impiedicat la poarta si s-a dat cu capul de un pod,am fost cu el la pompa sa se spele,iar apoi a plecat.A doua zi am aflat ca a sunat la politie si a spus ca unul dintre cei care erau acolo l-a lovit,asa ca dupa cateva zile m-am trezit la poarta cu cel pe care a dat vina si un politist de comuna,care a venit sa scriu o declaratie ca martor,am scris tot ce s-a intamplat in aceea declaratie,am semnat o si apoi politistul a plecat,eu zilele astea parasesc tara deoarece imi schimb resedinta,m-am mutat cu toata familia..imi pot retrage declaratia ? nu vreau sa fiu sesizat sa depun alte declaratii sau sa umblu pe la politie pentru o chestie in care nici nu sunt atat de implicat.Mai sunt si alti martori.Multumesc ! #-o
"Alte declaratii" vor fi necesare numai daca dosarul o sa ajunga in instanta.
Dar, puteti depune o cerere la politie prin care sa aratati ca parasiti tara (cu acte doveditoare), indicand si adresa unde va mutati si solicitati sa nu mai fiti chemat la urmatoarele termene, deoarece datorita distantei o sa fie greu sa veniti riscand sa va pierdeti chiar si locul de munca de acolo.
Aveti posibilitatea, in aceste conditii, sa angajati un avocat care sa va reprezinte, daca dosarul va ajunge in instanta.
Avem conf. c.p.p. procedura audierii anticipate, atunci când există riscul ca un martor să nu mai poată fi audiat în cursul judecăţii, procurorul sesizeaza judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea audierii anticipate a martorului.