avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Parcare dupa 4 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Parcare dupa 4 luni

Buna ziua,
In data de 15.03.2015, am parcat masina linga o piata pentru a face ceva cumparaturi. M-am intors dupa 5 minute si am gasit la stergator o hirtie intocmita de un agent de la Politia Locala, prin care eram instiintat ca am oprit neregulamentar si ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru a-mi fi inminat procesul verbal de contraventie.
Nu m-am dus sa ridic procesul verbal si ca urmare a acestui lucru, in data de 17.07.2015, deci dupa 4 luni de zile ma trezesc acasa cu procesul verbal prin care eram amendat cu 195 RON (97,5 RON in 48 de ore) si 2 puncte de penalizare.
Vreau sa precizez ca am oprit dupa un stilp pe care era montat indicatorul de “oprire interzisa”, insa sageata care marcheaza zona de actiune a indicatorului era pe jumatate bagata sub indicator, astfel incit indicatorul zonei de actiune se putea interpreta ca pina acolo nu se putea opri, de la indicator inainte se ridica restrictia.
Vreau sa va intreb urmatoarele:
1. Este legal ca la 4 luni dupa producerea acestui eveniment sa mi se trimita procesul verbal?
2. Ce sanse am pentru a contesta in instanta procesul verbal, in conditiile in care oricine se uita la acel indicator, datorita faptului ca este acoperit partial, nu se poate interpreta in varianta initiala ci in varianta interpretata de mine.

Va multumesc,
Adrian Dumitru
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:53, 18 Iulie 2015
1) PV se poate intocmi in 6 luni de la data savarsirii faptei.

Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare politia locala sector 1 AlinaDoro AlinaDoro Astazi am gasit la stergatorul masinii o comunicare de la Politia Locala sector 1 prin care ma informeaza ca am oprit neregulamentar si, conform prevederilor ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva dispozitiei de ridicare a masinii Alexaxu Alexaxu Buna ziua! Se poate face o plangere doar pentru dispozitia de ridicare a masinii (pentru recuperarea taxei de ridicare de 500 ron) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii pentru intocmire proces verbal sicka90 sicka90 Buna seara, Mai devreme am gasit la stergator hartia in care mi se solicita sa trimit documente pentru a-mi intocmi procesul verbal de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)