avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare Politia Locala Sector 1
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare Politia Locala Sector 1

Astazi am gasit la stergatorul masinii o comunicare de la Politia Locala sector 1 prin care ma informeaza ca am oprit neregulamentar si, conform prevederilor legale ma sanctioneaza cu 580 lei si 3 puncte penalizare, iar pentru intocmirea procesului verbal de contraventie sa ma prezint in termen de 5 zile lucratoare la Serviciul Circulatie pe Drumurile Publice, Mopede.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. In aceasta comunicare se mentioneaza faptul ca eram oprita in dreptul imobilului cu nr. 35, iar acolo este alt nr.! Ma ajuta lucrul asta la ceva, avand in vedere faptul ca se mentioneaza, de asemenea, si "Contraventia a fost documentata prin fotografii executate cu mijloace omologate"?
2. Politia Locala are voie sa faca asta sau doar Politia Rutiera?
3. Exista vreo modalitate prin care sa se anuleze amenda si sa pot obtine doar un avertisment?

Mentionez ca sunt la prima "abatere", iar masinile din jurul meu, oprite la fel de neregulamentar (pe o strada cu sens unic unde exista indicator "Oprirea interizsa", dar cum peste tot costa 10lei/h parcarea, toata lumea parcheaza pe unde apuca), nu aveau nici macar una asa ceva in geam. Masina din spatele meu era oprita acolo chiar dinainte sa parchez eu, iar la cateva ore distanta, era tot acolo, nemiscata.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
AlinaDoro, utilizator

Alte discuții în legătură

N-am observat că s-a schimbat un indicator și am fost amendată de poliția locală . există obligația legală de a informa populația când se instalează sau se schimbă semnele de circulație? Oana H. Oana H. Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Buna seara... am primit o amenda lasata in geam de la politia ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... Am primit o amenda lasata in geam de la politia locala deoarece am parcat intr o parcare rezidențială a unui bloc. Spune ca am incalcat ... (vezi toată discuția)