avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru, zile libere consecutive și ore de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte

Bună seara din nou,

Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ca nu dau greș.
Am să va prezint programul meu de lucru și vreau să îmi spuneți dacă e corect făcut sau pe lângă salariul de bază din CIM și încă un spor care nu este specificat pentru ce este mai trebuie compensat și altceva.

Programul în CIM este trecut 8 ore pe zi 40 pe săptămână si e conceput practic începând de vineri si terminând cu joi săptămânal.Așa îl primim pe email săptămânal.Nu vad săptămânal cele 2 zile libere consecutive,după oră 22 văd ore de noapte iar sâmbătă sau duminică lucrez 16 ore. Prima săptămână e dintr-un fel a doua în alt fel apoi se repetă iar prima și a două:

Prima săptămână:

Vineri. 16:30-01:00
Sâmbătă LIBER
Duminică 09:00-01:00(16 ore)
Luni 16:30-01:00
Marți 16:30-01:00
Miercuri LIBER
Joi 09:00-17:30

Săptămână 2:

Vineri LIBER
Sâmbătă 09:00-01:00
Duminică LIBER
Luni LIBER
Marți LIBER
Miercuri 16:30-01:00
Joi 16:30-01:00

Pauză 30 min în timpul programului.
Apoi se repetă săptămână 1 și 2.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 17 Septembrie 2019
Din pacate in CT de munca exista un spor de 70 lei brut in care se specifica ca este spor petru ca lucram sambata si duminica si nu avem repaosul saptamanal atunci.Din ce am mai vazut intr-o saptamana lucrez 31 ore si in cea de a doua saptamana lucrez 47 de ore.
Se poate numi acest tip de program ca fiind inegal, dar repartizarea orelor saptamanal sunt corecte ca si program inegal?In contract scrie programul se desfasoara 8 ore pe zi 40 pe saptamana in intervalul 09:00 - 18:00(1 ora pauza),asta nu se respecta e clar stiam de la inceput ca nu asa lucram si ei o pot regla usor printr-un act aditional....de modificare a programului nu?
Noi lucram de la 16:30 - 01:00(30 min pauza) probabil au vrut sa evite acele 3 ore ce depasesc ora 22:00.Nu stiu cu ce sa ii mai abordez sa am castig de cauza.....
Daca nu semnati actul aditional nu are cum sa regleze repartizarea inegala a timpului de munca.
Bun si daca nu semnez care poate fi reactia lor?Ma poate concedia ca refuz noul stil de program avand in vedere ca ei au nevoie de om pentru intervalul de orar pe care vi l-am prezentat?Practic suntem 2 persoane pe acest post si lucram in ture care sa acopere acest interval L-V 16:30-01:00, S-D 09:00-01:00.Pana de curand am fost 3 iar programul era L-D de la ora 19:00-01:00, dar au renuntat la 1 persoana si tura de dim a disparut de tot din cadrul firmei si acum am ramas 2 care suntem fortati sa lucram pe astfel de program.Nici ei nu au cum sa ne faca alt program nici noi nu vrem astfel de program mai ales ca nu asa ne-am inteles.Unde este rezolvarea la aceasta situatie?

Ma scuzati ca va stresez dar am am apucat sa activez toata conducerea cu nemultumirile noastre si vrea sa fiu pregatit in discutiile cu ei si sunt decis sa merg pana la capat indiferent de consecinte,ceea ce nu vreau este sa le dau impresia ca nu stiu ce vorbesc.

Va multumesc.
Solutia ar fi negocierea si gasirea unei solutii de compromis.

Intr-adevar, nesemnarea actului aditional poate implica anumite presiuni exercutate de catre angajator.
Buna ziua,daca lucrez o sâmbătă 12 ore de cate zile libere pot beneficia , mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare ,de curand firma la care lucrez ... Reeko Reeko Buna ziua am si eu o intrebare ,de curand firma la care lucrez a impus 4 schimburi ,2 zile sch1 ,2 zile sch2,2 zile sch3 si 2 zile libere ,intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 11 ore. sporuri. va rog un sfat. didi67 didi67 Am o intrebare referitoare la relatiile de munca, respectiv durata timpului de lucru (si salarizarea) in cazul unei repartizari inegale a timpului de lucru. As ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)