Buna sunt agitata pentru ca ieri cautand sa-mi cumpar o locuinta intr-o localitate unde urmeaza sa recuperam(prin mostenire) terenul folosit de C.A.P. am gasit ca acest teren e in vanzare chiar daca"proprietarul" stie ca nu este al lui si ca acolo a intrat abuziv.:frantic:Pot sa va spun ca in primavara ne cauta sa-i vindem terenul dar noi nu vrem sa vindem nimic,acum incearca sa vanda cladirile fostului C.A.P cu terenul nostru impreuna.Nu stiu cum sa procedez,noi suntem in faza de stabilirea mesei succesorale iar la primarie am depus toate actele.Acum e si perioada de concedii si merge greu.Multumesc:sorry:
Nu au autorizatie,nu sunt trecute in CF.Proprietari terenului au fost bunicii mei din totdeauna chiar si cand au fost date in FOLOSINTA statului,subliniez folosinta pentru ca asa scrie in declaratia lor cand au predat terenul,dar proprietari au ramas tot ei eu am facut succesiunea in 2000.Cei care au cumparat cladirile sunt fosti membri ai fostului CAP in cardasie cu primaria locala.Iediat dupa revolutie am depus cererea in baza legi fondului funciar de atunci dar am fost trimisi pentru 5 ani la I.A.S.de unde nu am primit nimic,la sfarsitul contractului cand I.A.S.si-a cerut scuze ca nu ne plati au zis ca daca vrem ne putem lua terenul inapoi ceea ce am dorit si noi dar am descoperit ca terenul nostru nu era in folosinta lor ci primaria le-a dat alte terenuri in schimb fara ca noi sa stim ceva.In timpul pierdut s-au facut toate matrapaslacurile dar tot n-au reusit sa schimbe CF-ul.Azi ne aflam in situatia urmatoare;in 2000 am lucrat o parte din teren cu chiu cu vai fiindca au inchis drumul de acces,au rupt si furat tot gardul..si noi am tot facut plangeri la politie,cereri la comisiile de abuz ...etc.Un proces deschis in 1999 am reusit sa la cererea judecatorie expertiza topografica care era in favoarea noastra dar tot n-am reusit sa deblocam calea de acces.Acum incercam acest lucru,de aceea am angajat avocat,dar sincer mi-e frica ca pierd bani si timp fiindca cunosc cine sunt in spatele afaceri-oameni puternici(politicieni)cu bani.Avocatul din 1999 m-a reprezentat pana intr-un punct apoi a inceput sa fuga de noi,la urma am renuntat.Acum poate timpurile sunt mai favorabile de accea incercam din nou.
Cine a construit clădirile?
Fiind constructori de rea credință - nu au AC, terenul nu e proprietatea lor, art. 494 cod civil Cuza , vă permite să solicitați demolarea acestora.
Multumesc, abia acum cred ca incep sa inteleg.Nu stiu cine a construit,iar acordul proprietarilor nu l-am vazut mentionat in nici o parte.Daca era suntem siguri ca ni l-ar fi aratat fiindca era in favoarea lor sa detina un astfel de acord.Noi banuim ca vinovat se face statul,chiar daca indirect fiind reprezentat atat de primarie cat si de comisia de lichidare a C.A.P-ului,fiind si el o asociatie comunista.Inainte de a avea loc "licitatia"noi aveam depusa cererea pentru legea fondului funciar,dar acea "licitatie" nu a fost facuta publica si nu aveam cunostinta despre ea,din contra am fost fortati sa intram actionari la I.A.S de fapt am primit instiintarea dupa ce comisia de fond funciar daduse alte terenuri.Totul fara sa stim nimic,inutil sa spunem ca primarul a participat la lichidarea C.A.P.ca el reprezenta comisia de fond funciar,ca el a incercat sa schimbe terenul..si azi tot el se ocupa de cadastru iar cumnatul sau este primar acum.Suntem bruscati ori de cate ori cerem informatii,facem mereu cereri cu nr de inregistrare fiindca mi s-a intamplat sa nu cer nr si am asteptat mult si bine neprimind nici un raspuns zicand ca el n-a vazut nici o cerere...iar eu nu puteam demonstra nimic.
În instanță nu se merge pe bănuială ci pe probe . D-voastră ați spus că ați avut avocat. Acela nu v-a pus aceste întrebări?Nu s-a interesat de regimul juridic al lucrărilor?
Cine plătește impozit pentru construcții, cine este înregistrat în registrul agricol cu aceste case?Solicitați în scris, la Primărie, să vi se comunice AC ale construcțiilor(și o să vă spună că nu au) și solicitați demolarea acestora deoarece au fost ridicate fără autorizație. Puteți face o adresă și la Inspectoratul de stat în construcții din zona în care sunteți și care va dispune luarea măsurilor ce se impun. Nu se va putea intra în legalitate așa că Primarul va fi obligat să ceară el, în instanță demolarea.acestora, în contencios administrativ.
Dacă nu vi se răspunde la cereri, în calitate de persoane vătămate, solicitați tragerea la răspundere a Primarului, pe baza L.554/2004 ACTUALIZATĂ și solicitați și daune.
Astfel de intrebari le puneam eu primului avocat,dar nu s-a implicat mai departe(cred ca a fost o amenintat, o cumparat).Chiar anul acesta am incercat sa-l angajez din nou,dar politicos ma evitat.Cu altii am incercat si totul e bine pana la un punct apoi parca se blocheaza tot.Acest al doilea avocat l-a gasit persoana inputernicita de noi sa se ocupe de stabilirea mesei succesorale,eu personal nici nu cunosc avocatul,am trimis doar bani(noi locuim in Italia).Cat timp m-am ocupat in Romania de obtinerea Titlului de proprietate pe cale administrativa am batut la diverse "parghii" puse la dispozitia cetatenilor-comisia judeteana de fond funciar,comisia de abuz,prefect,directia agricola,am facut un abonament si la un sindicat P.R.O.P.A.C.T.inutil, primarul imi radea in fata si nu ni la dat.In 2000 s-a facut mostenirea la notar,iar in 2003 ni s-a dat un titlu de proprietate din care nu inteleg nimic pentru ca nu este explicit ce teren reprezinta de accea am refuzat veredicitatea lui si toate demersurile le fac cu extrase de C.F si la notar.Acum prin lege se cere chitanta fiscala eliberata de primarie ca sa se faca mostenirea se pare ca iar ne baga bete in roti,fiindca spune ca o elibereaza in termen de 30 zile,notarul zicea ca trebuie eliberata in 24 de ore,iar am dat telefon la primarie iar secretara spunea ca cererea e facuta dar nu-i primarul sa o semneze...si tot asa,acum am intrat in perioada de concedii...greu.Voi acctiona asa dar sa treaca perioada asta,acum e in concediu avocatul.Eu ma numesc Rodica si doresc sa tinem legatura,poate voi avea nevoie de consultanta(contra cost si in privat)se poate?Adresa mea e rodicatimu@yahoo.it