avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar prin autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar prin autorizatie de constructie

Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar pe o alta locuinta este proprietar o persoana care a construit locuintele.Cel care a facut intabularea a avut imputernicire de la proprietara terenului .Pe autorizatia de constructie sunt cele 2 persoane sotul si constructorul .Prin intabulare constructorul deoarece a figurat in autorizatia de constructie a devenit copropietar pe locuinte.Prin ce imprejurari a putut fi trecut in autorizatia de constructie fara sa aiba in proprietate teren ?Cum se poate iesi din situatia in care constructorul ocupanduse si de autorizatia de constructie sa abuzeze si de ce inscrirea in cartea funciara il face pe constructor proprirtar doar prin faptul ca era trecut in autorizatia de constructie ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:02, 2 Iunie 2015
Din moment ce "constructorul" a obtinut Autorizatie de construire pt. o cladire, inseamna ca el a prezentat la Primarie un act ce proba un drept de proprietate sau un de superficie asupra terenului sau unei parti din teren.
Oricum, Autorizatia de construire si Procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor creaza un drept de proprietate asupra constructiei (cladirii) in sine.
Autorizatia si PV de receptie sunt acte de proprietate.
Trebuie vazute actele incheiate, dreptuyl de superficie sau ce-o fi a constructorului, mandatul etc. Mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)