avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil

Buna ziua! Cum se desfasoara un proces civil ( adica, daca nu vreau sa existe si public in sala, alte "cazuri" care asteapta la rand, am mai vazut asta, pot cere judecarea in privat?) si este obligatorie prezenta paratului? Multumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos!
Nu exista notiunea de dezbatere in privat.
Art.213 .Noul Cod Civil.Desfasurarea procesului fara prezenta publicului.(1)In fata primei instante cercetarea procesului se desfasoara in camera de consiliu,daca,legea nu prevede altfel.
(2)De asemenea,in cazurile in care dezbaterea fondului in sedinta publica ar aduce atingere moralitatii,ordinii publice,intereselor minorilor,vietii private a partilor ori intereselor justitiei, dupa caz,instanta la cerere sau din oficiu,poate dispune ca aceasta sa se desfasoare in intregime sau in parte fara prezenta publicului.
(3)In cazurile prevazute la alin.(1)si (2), au acces in camera de consiliu ori in sala de sedinta partile,reprezentantii lor,cei care ii asista pe minori,aparatorii partilor,martorii,expertii,traducatorii,interpretii,precum si alte persoane carora instanta ,pentru motive temeince,le admite sa asiste la proces."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre ascultarea partilor in camera de consiliu si dezbaterea fondului. alexxS alexxS Imi poate spune cineva care este diferenta intre ascultarea partilor in camera de consiliu in etapa cercetarii judecatoresti(cercetarea procesului) si cuvantul ... (vezi toată discuția)
Portal just ro ana_panait ana_panait Buna ziua. Am introdus o actiune civila iar in mod automat a si aparut afisat in portal justitiei, portal.just.ro numarul dosarului cat si rezumatul. Este ... (vezi toată discuția)
Cercetarea procesului- camera de consiliu sau sedinta publica? eduuard eduuard Cercetarea procesului si etapa dezbateriilor in materie penala se judeca in sedinta publica sau in camera de consiliu? Dar apelul? (vezi toată discuția)