avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... portal just ro
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

portal just ro

Buna ziua. Am introdus o actiune civila iar in mod automat a si aparut afisat in portal justitiei, portal.just.ro numarul dosarului cat si rezumatul.
Este legal ca o chestiune strict personala sa se faca publica fara a mi se cere consimtamantul mai intai? Datorita faptului ca aceasta pagina poate fi consultata de oricine si de o persoana cu care nu sunt in relatii bune, nu vreau ca atat aceasta persoana cat si altele sa cunoasca probleme strict personale ce incerc sa rezolv si care pot fi folosite impotriva mea ori a familiei mele. Cum pot motiva o cerere si obtine eliminarea dosarului, ori a detaliilor din dosar, din portal.just.ro ? Cred ca se incalca si legea europeana care protejeaza intimitatea si demnitatea persoanelor. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
ana_panait, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:50, 12 August 2019
Buna seara,
DOSARELE se judeca PUBLIC deci in sala poate intra ORICINe si continutul dosarului este PUBLIC!
În cel mai bun caz, puteți formula o cerere motivată, fondată pe art 213, alin 2 Cod Pr Civilă, în lumina căruia

"în cazurile în care dezbaterea fondului în şedinţă publică ar aduce atingere moralităţii, ordinii publice, intereselor minorilor, vieţii private a părţilor ori intereselor justiţiei, după caz, instanţa, la cerere sau din oficiu, poate dispune ca aceasta să se desfăşoare în întregime sau în parte fără prezenţa publicului."

Astfel, ședința va deveni secretă însă soluția pe portal tot va fi postată!
Dna bănuiesc că nu sunteți vedeta la hollywood aterizata cu avionul particular pe plaiurile mioritice astfel încât să vă,,strice "imaginea existenta unui litigiu în care sunteti parte.Ingrijorarile dvs sunt total nejustificate și nu exista temei legal pt ce va doriti
Si printi și cerșetori și oameni politici și vedete dîmbovițene au apărut pe portal just și nu au mai fost compromise de existenta unei informații despre un dosar.Asa ca....
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Magistral răspunsul stimatului meu coleg!
Eu de obicei mă abțin chiar și de la ironii fine pe site-uri ce presupun o anumită solemnitate, însă uneori chiar este important să ne mai descrețim frunțile!
Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor in instanta anabianca5 anabianca5 Buna Am cateva intrebari legate de un divort in instanta de comun acord ce implica si un minor 1. Cat dureaza ca dosarul sa fie inregistrat si sa aparata pe ... (vezi toată discuția)
Sentințele sunt private sau publice? e legal să fie publicate în presă? sorein sorein Într-un proces civil s-a dat sentința la 25 oct. În portal se scrie: „Pronunţată astăzi prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin ... (vezi toată discuția)
Chirie - sedinta publica fantoma si hotarare in favoarea rau platnicului Mangeac Mangeac Stimata doamna, Stimate domn, In data de 23.10.2012 am chemat in judecata locatarul caruia i-am inchiriat, de la data de 1 mai 2012, apartamentul meu, prin ... (vezi toată discuția)