avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... WEEKEND-UL SE PLATESTE DUBLU?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

WEEKEND-UL SE PLATESTE DUBLU?

Buna ziua, lucrez la o institutie bugetara in capitala, institutie a carei specific implica lucrul in week-end. Evident recuperarea zilelor se ia luni si marti. Intrebare: acum conform legii se poate da vreun spor pentru week-end? Iar daca nu, pe langa cele doua zile de recuperare (luni si marti) se pot acorda inca 2 zile libere avand in vedre ca se lucreaza in week-end? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ggasokaa , utilizator 21:04, 20 Iulie 2015
1. Pentru munca efectuata in week-end nu se pot primi 4 zile libere, ci numai 2.

2. Fiind vorba despre sectorul bugetar , va sunt incidente prevederile OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice,si anume:
Art. 8. - (1) In anul 2015, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
..
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata weekendurilor pt functionarii publici Ioana_79 Ioana_79 Buna ziua. Lucrez într-o institutie publica, in ture, inclusiv in weekend. Pt fiecare zi de lucru sambata sau duminica primim liber o zi in timpul ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)