avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura de cazare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura de cazare

Buna,
Un angajat a fost in deplasare in Anglia, factura de cazare am primit de la un furnizor cu cod valabil de Tva,(am verificat pe vies) factura s-a emis cu tva(20% la ei). Unde si cum se declara aceasta factura?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:40, 1 Septembrie 2015
Cazarea este cu TVA ( lucul prestarii este in UK)
Se poate recupera TVA ul prin D 318 ( daca se merita)...
Daca nu se doreste, TVA ul este o cheltuiala deductibila in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara servicii bodean bodean Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES ... (vezi toată discuția)