avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare Drepturi Inaintea Succesiunii / Declararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare Drepturi Inaintea Succesiunii / Declararea Situatiei De Strain De Succesiune

Va propun spre analiza urmatoarea situatie:
• Sot si sotie cu fiica infiata.
• Apartament dobandit pe perioada casatoriei.
• Sotul decedat in urma cu 7 ani.
• Fiica nu a mai interactionat cu familia de peste 20 de ani. Nu a participat la pomenile tatalui adoptiv, etc..
• Sotia vaduva doreste sa cedeze drepturile asupra apartamentului unei persoane straine care sa o ingrijeasca pana la deces.

- poate sotia vaduva sa cedeze in totalitate drepturile sale ce ar rezulta in urma viitoarei dezbateri a succesiunii, de pe acum persoanei care urmeaza sa o intretina, printr-un act notarial care sa nu poata fi atacat de fiica adoptiva? (Testament?!?)
- poate fiica adoptiva sa fie declarata straina de mostenire prin prisma lipsei de interactiune cu parintii adoptivi si prin prisma neinitierii succesiuni in toti acesti 7 ani?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:14, 22 Iulie 2015
Fiica pare ca vrea sa mosteneasca... asa incat ce straina de succesiune? Nu stiu insa daca exista acte de renuntare sau de acceptare...
Tocmai, dezbaterea succesiunii fie la instanta ,fie la notar va clarifica acest lucru.
De acord cu parerea doamnei notar de mai sus.
Puteti vinde casa si pastra dreptul de abitatie - adica dreptul de a folosi casa pana la moarte. Proprietarul (cel care a cumparat) nu are dreptul sa foloseasca casa decat cu permisiunea celui care a vandut. Contract clar la notar, cine ce face si ce plateste, ce drepturi si ce obligatii are fiecare, eventual o terta persoana care sa verifice... Ganditi bine si din timp totul. Dar asta puteti face doar cu partea din casa pe care o posedati. Deci intai faceti succesiunea si apoi restul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire??? nicolae242 nicolae242 buna ziua, doresc si eu sa expun o problema:o matusa a ramas vaduva acum un an si jumatate,aceasta neavand copii(casa a cumparat-o impreuna cu sotul ei dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Testament-donatie-succesiune fiducius55 fiducius55 Problema Juridica: Testament-Donatie-Succesiune Buna ziua. Onorabile avocat,notar ... (vezi toată discuția)