avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de concediu

Buna ziua,sa ne explicati va rugam daca in cuantumul indemnizatiei de concediu se calculeaza si sporul de noapte si procentele ,lucrand in acord si 3 schimburi.
Mentionez ca in luna august plec in concediu,in lunile anterioare (3)am avut castiguri salariale mai mari decat salariul de incadrare.Stiu ca angajatorul acorda indemnizatie de concediu in functie de salariul de baza.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 21 Iulie 2015
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie co TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Imi puteti spune va rog cum se calculeaza indemnizatia pt. concediul de odihna: media zilnica a veniturilor din ultimele 3 luni. in media zilnica intra ... (vezi toată discuția)