avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Tichete de masa

Buna ziua,
referitor utilizare tichete de masa primite de salariat: va rog sa-mi spuneti daca intr-un supermarket se poate plati cu tichete de masa hrana pentru animale si servetele de hartie. Am citit in L 142/98 dar nu precizeaza despre alte plati, sau fiecare comerciant isi rezerva dreptul de a permite plata cu bonuri dupa cum ii ,,suna''.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:53, 21 Iulie 2015
Puteti plati orice, atat timp cat supermarketul accepta tichete de masa.
LEGEA 142/1998 - LEGEA TICHETELOR DE MASA

Art. 1. - (1) Salariatii din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome si din sectorul bugetar, precum si din cadrul unitatilor cooperatiste si al celorlalte persoane juridice sau fizice care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, denumite in continuare angajator, pot primi o alocatie individuala de hrana, acordata sub forma tichetelor de masa. Tichetele de masa sunt emise fie pe suport hartie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocatiei individuale de hrana reglementate de prezenta lege si sunt suportate integral pe costuri de angajator.

Art. 6. -
(2) Tichetele de masa pe suport hartie si pe suport electronic pot fi utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare.

Este alegerea dvs. exclusiva daca intelegeti sa folositi pentru hrana proprie si a familiei servetele de masa si hrana pentru animale dar atata timp cat in lege se precizeaza clar ce se poate achizitiona cu tm se subintelege ca nici vanzatorii nu au dreptul de a vinde pe tm alte produse decat cele precizate in lege.
Pana la urma si hrana ptr animale este un produs alimentar!
multumesc!
tocmai de asta am intrebat pt ca unii nu comenteaza la cumpararea unor astfel de marfuri insa altii ,,mai constiinciosi'' separa produsele. Eram curioasa daca ei sunt verificati de cineva pe aceasta ,,tema''
Nu ii verifica nimeni iar "constiinciosii" se simt si ei "puternici" ca pot verifica pe cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa legea 291/2013 ukzspan ukzspan Din art. 1 - Legea 291/2013 se intelege ca de tichete de masa pot beneficia si bugetari, dar stie cineva care sunt conditiile legale sau cum se procedeaza, din ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa pentru profesori!!! CristianBT CristianBT Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor??? (vezi toată discuția)
Este legal să se acorde diferențiat tichetele de masă, sub formă de bonus de performanță? anafanaf anafanaf Buna seara, Tichetele de masa se pot acorda in functie de performanta salariatului din luna respectiva sub forma de bonusare? Este legal ca doar o parte din ... (vezi toată discuția)