avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor

Buna ziua. Imi poate spune cineva care este taxa pentru procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie? Mi s-a spus ca e un anumit procent din valoarea pe care o declar, dar nu mi s-a spus si cat anume. Trebuie sa fie aceeasi valoare pe care o prevede proiectul casei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:49, 24 Iulie 2015
La emiterea autorizației, dvs ați achitat 0,5% la valoarea declarată a lucrărilor(conform devizului) potrivit codului fiscal, art.267,alin.3:
[ link extern ]

"(3) Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii de construire pentru o clădire care urmează a fi folosită ca locuinţă sau anexă la locuinţă este egală cu 0,5% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţii. Acum la finalizarea construcției dvs aveți obligaţia de a declara valoarea finală (rezultată) a lucrărilor însoţită de documente doveditoare în vederea regularizării taxei pentru autorizaţia de construire.
Documentele pe care le veți depune:
- declaraţia (formular tip „MODEL 2009 ITL 068)
- Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor
In cazul în care valoarea reală a lucrărilor este mai mare veți datora 0,5% din diferența dintre valoarea finală si cea inițială

Citiți si acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...

și acest articol:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare taxa autorizatie de construire laur19 laur19 va rog sa ma lamuritisi pe mine, pentru valoarea taxei autorizatiei de construire, am un deviz general din care iau valoarea C+M cu TVA sau fara TVA? ce se ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie marimalutan marimalutan Buna ziua. Vreau sa construiesc o casa cu parter de 102mp suprafata utila si 125mp suprafata construita intr-o zona fara gaz si canalizare. Pentru a platii ... (vezi toată discuția)
Calcul taxei de 0,1 si 0,7% la isc Adrion3 Adrion3 Buna ziua! Este corect modul de calcul al taxei de 0,1 si 0,7% datorate Inspectoratului de stat in constructii pentru construirea unui imobil raportat la ... (vezi toată discuția)