avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu, obligatia angajatorului
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu, obligatia angajatorului

Buna seara,

Voiam sa va intreb, va rog, daca compania unde lucrez a primit instiintare cum ca ar trebui sa mi se opreasca bani pentru un credit neachitat, aceasta (compania unde sunt angajata) este obligata sa dea catre banca bani?
Daca da, care e maximum si care e minimum (cat la suta) si in functie de ce se decide procentul?

Avand certificat de handicap, procentul se opreste din suma neta sau bruta a salariului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:03, 23 Iulie 2015
doar daca instiintarea e de la executorul judecatoresc e obligata sa va retina si sa vireze in contul sau 1/3 din salariu daca e vb de un singur titlu executoriu. E vb intotdeuna de net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire asupra salariului Steluta.B Steluta.B Buna ziua, am primit urmatoarea notificare de la biroul executorului judecatoresc: \\"Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca, in conf. cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita angelica82 angelica82 Buna ziua, Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor ... (vezi toată discuția)
Codul muncii amalia20 amalia20 daca in codul muncii la art 169 zice ca proprirea de 50% sa nu se faca in fiecare luna si angajatorul (contabilul **zice ca nu poate sa ia ... (vezi toată discuția)