avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

In luna iunie mi s-a pus poprire pe salariu , la angajator, in urma a 2 adrese primite dela Fisc si din care inteleg ca ar fi vorba despre penalizari si respectiv dobanzi la penalizari, pentru o datorie veche, din 2008, cand am avut un PFA, pe care l-am inchis intre timp, dar n-am mai reusit sa-mi achit impozitele . Datoria s-a achitat integral , tot prin popriri. Angajatorul nu m-a anuntat in scris si nici Fiscul, ca mi s-a pus poprire pe salariu; am contactat angajatorul si am reclamat faptul ca legal era sa-mi opreasca 1/3 din salariu, nu 1/2. Mi s-a raspuns ca e vorba despre 2 popriri , desi ambele veneau de la ANAF. Consider ca este un abuz, deoarece sunt angajata pe perioada determinata si cu salariul minim pe economie, in consecinta, mi-e greu sa traiesc din salariul care-mi mai ramane. Ce pot face? Ma numar printre cei amnistiati? Pot macar cere sa mi se retina 1/3 din salariu si nu 1/2? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
MarianaBadea, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 11:54, 23 Iulie 2015
Din cate stiu in cazul mai multor popriri legea prevede ca urmărirea nu poate depăşi 50% din venitul net al debitorului. Cunosc un caz similar si se opreste undeva intre 1/3 si 1/2 din salariul net (care este de 1 200 RON), o suma convenita doar verbal intre executor si angajator.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
cris2279, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu adrianblanaru adrianblanaru Buna ziua ! Sunt salariat,mi se opreste prin firma unde lucrez o pensie alimentara si o poprire ,la o banca cu care sunt in litigiu.Apartamentul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Popriri,popriri,popriri. cristimelin cristimelin am avut ampreuna cu sotia o asociatie familiara,ca obiect de activ comert.activitatea sa intrerupt an 2005 ca urmare a proiectului de urbanizare a ... (vezi toată discuția)
C.a.r-ul se ia in considerare cand se calculeaza poprirea pe salariu a unui angajat unic intretinator de familie? marianapruteanu marianapruteanu Am 3 popriri pe salariu,provenite de la niste credite neachitate la timp la banci,precum si un C.A.R.Sunt unic intretinator de familie,sotul meu neavand niciun ... (vezi toată discuția)