avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... C.A.R-UL se ia in considerare cand se calculeaza ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

C.A.R-UL se ia in considerare cand se calculeaza poprirea pe salariu a unui angajat unic intretinator de familie?

Am 3 popriri pe salariu,provenite de la niste credite neachitate la timp la banci,precum si un C.A.R.Sunt unic intretinator de familie,sotul meu neavand niciun venit din anul 2010,dovedind acest lucru cu certificat fiscal.La momentul acesta suma porpririlor reprezinta peste 1/3din salariul meu net,C.A.R,-ul fiind luat in considerare.Lunar contabila ma ameninta ca imi va ridica cuantumul propririlor pana la 1/2 din net si ca nu va lua in considerare acel C.A.R. deoarece acesta nu este considerat proprire.Are dreptate aceasta contabila sa ma tot ameninte in acest fel,cum ca suma tuturor popririlor FARA C.A.R.,in conditiile date TREBUIE sa ajunga pana la 1/2 din netul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 7 Iulie 2025
Poprire nu este, dar este retinere din salariu, ca datorie de plata. Toate datoriile sa fie de 1/3, nu califica contabila datoriile.
Deci cand calculeaza 1/2 poprire din salariu net, acest salariu net include si rata la CAR care mi se opreste din salariu sau nu? Contabila sustine ca salariu net este cu tot cu rata de la CAR, asa ca imi aplica 1/2 poprire pe salariu care include si CAR. Este corect?
Include . Doar popririle prin executor nu pot depasi 1/2 din net ( daca sunt cel putin doua ) , indiferent ce alte datorii ati angajat dvs. Rata CAR nu este o poprire , ati dat dvs. acceptul sa o opreasca din salar , ca sa nu mergeti lunar sa depuneti rata la caseria Casei de Ajutor Reciproc . Dar NU este poprire prin executare .
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
CHKa, utilizator
CAR nu se include in popriri decat daca aveti poprire pe CAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire si contract de c.a.r Filip Alexandru Filip Alexandru Prezint urmatoarea situatie: Un angajat are un contract de C.A.R iar la cererea si in baza angajamentului sau expres, i se opreste ( nu porire ) lunar 100% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in situatia in care am poprire 1/2 din salariu ... daxy74 daxy74 Buna ziua,sunt in situatia in care am poprire 1/2 din salariu dar am si un CAR la serviciu ,CAR care mi se opreste din cealalta jumatete din salariu. Cei din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu urgent LOREDANA1989 LOREDANA1989 Buna ziua. Ieri am fost anuntata de catre sef ca mi se va face poprire pe salariu deoarece in urma cu un an am facut un imprumut la un C.A.R in valoare de ... (vezi toată discuția)