Am 3 popriri pe salariu,provenite de la niste credite neachitate la timp la banci,precum si un C.A.R.Sunt unic intretinator de familie,sotul meu neavand niciun venit din anul 2010,dovedind acest lucru cu certificat fiscal.La momentul acesta suma porpririlor reprezinta peste 1/3din salariul meu net,C.A.R,-ul fiind luat in considerare.Lunar contabila ma ameninta ca imi va ridica cuantumul propririlor pana la 1/2 din net si ca nu va lua in considerare acel C.A.R. deoarece acesta nu este considerat proprire.Are dreptate aceasta contabila sa ma tot ameninte in acest fel,cum ca suma tuturor popririlor FARA C.A.R.,in conditiile date TREBUIE sa ajunga pana la 1/2 din netul meu?
Deci cand calculeaza 1/2 poprire din salariu net, acest salariu net include si rata la CAR care mi se opreste din salariu sau nu? Contabila sustine ca salariu net este cu tot cu rata de la CAR, asa ca imi aplica 1/2 poprire pe salariu care include si CAR. Este corect?
Include . Doar popririle prin executor nu pot depasi 1/2 din net ( daca sunt cel putin doua ) , indiferent ce alte datorii ati angajat dvs. Rata CAR nu este o poprire , ati dat dvs. acceptul sa o opreasca din salar , ca sa nu mergeti lunar sa depuneti rata la caseria Casei de Ajutor Reciproc . Dar NU este poprire prin executare .