avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instalatie sanitara bucatarie si baie - toxicitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instalatie sanitara bucatarie si baie - toxicitate

Buna ziua,
Locuiesc la bloc (et. 2 din 10) si de ceva timp, atat la bucatarie cat si la baie, mirosul nu este foarte sesizabil, nu miroase a canalizare, in schimb ma ustura ochii, gatul, plamanii si am ameteli puternice.
Am schimbat sifoanele de la lavoar, racordurile sunt montate corect, in forma de U, au dop de apa permanent, sifonul din pardoseala la baie are garda de apa. Initial am crezut ca totul vine de la nisa de evacuare, de aceea am izolat, am astupat fiecare crapatura, problema persista. Cat timp am efectuat aceasta operatiune la bucatarie si a trebuit sa dau la o parte masca impreuna cu lavoarul, am astupat capatul tevii de scurgere si nu am avut nici o problema, deci banuiesc ca pe acolo vine.
Administratorul (care este instalator) spune ca a intrebat si la alte apartamente pe coloana, nimeni nu se plange de nimic si refuza sa mai faca ceva. Imi este si teama sa mai intru in bucatarie sau baie.

As aprecia orice sfat sau parere. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
coriol, utilizator
Cel mai recent răspuns: coriol , utilizator 12:52, 2 Septembrie 2015
Chemati un instalator adevarat: administratorul, daca zice ca e instalator, trebuia sa se uite la instalatie, nu sa intrebe alti vecini.
@coriol
Spuneti ca aveti racordurile pentru evacuare montate corect cu dop de apa. In cazul acesta pe coloana de evacuare, in mod normal, n-ar trebui sa vina niciun miros, doar pe calea aerului in cazul coloanei verticale de evacuare fisurate de la dv. in.jos, scapari de gaze.
Acum, deh, este de luat in seama si ce spuneti ca acest lucru se intampla atat in baie, cat si in bucatarie. Aceste incaperi sunt plasate una langa alta si au coloane comune sau sunt la distanta?
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
@elga50
Incaperile sunt situate la distanta, au coloane separate. Tocmai asta am facut, am astupat cat se poate de bine pe toata lungimea coloanei, orice gol sau fisura in rosturile dintre placile de faianta, inclusiv usa de vizitare. Am remarcat ca spre seara, nu se mai simte atat de puternic, dupa care in timpul noptii si dimineata se intensifica. Este posibil sa arunce cineva de deasupra, ceva pe teava de evacuare? Oricum, prima reactie a administratorului a fost ca poate a pus cineva detartrant pe tevi. Am chemat din nou si pe cei de la gaze, care tocmai facusera verificarea in tot blocul cu 2 zile inainte, nu au gasit nimic. De altfel, la inceput s-a simitit doar la bucatarie, dupa ce am vorbit cu el, a inceput sa se simta si la baie.

@amvirdan
Banuiesc ca tocmai asta este problema, ca nu vrea sa fie inspectata coloana. De intrebat, se pare ca a intrebat la et. 1 si 4 :) Inainte sa inceapa problemele, am avut cateva zile apa calda pe robinetul de apa rece, iar de atunci, de cate ori vecinul de deasupra (cu care este prieten bun) da drumul la robinet, vibreaza puternic toata instalatia la mine, incepand cu tevile din perete si pana la baterie. Si acum, apa rece este ceva mai calda decat in baie. A vazut care este situatia si a tacut. Stiu sigur ca daca ar vrea cineva sa verifice si la vecinul, nici nu ar deschide usa.


Intrebarea mea este pe cine pot sa sesizez si ce teste ar putea sa faca, deoarece asa cum am spus, nu este un miros sesizabil, eu simt doar puternic efectele.

Multumesc pentru rabdare.
Faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei pentru a cere vecinilor dv. de coloana sa permita inspectarea tevilor comune. Cu aceasta ocazie s-ar putea constata si daca a facut ceva modificari la tevile individuale.
Deobicei, cand se intampla sa aveti apa calda pe robinetul de apa rece se intampla de la un bypass, adica se blocheaza alimentarea cu apa rece. Un instalator v-ar putea explica mai bine fenomenul.

Ma gandesc si la alta chestie, desi spuneti ca mirosul nu este prea puternic. E posibil ca vreunul din vecini sa prepare sapun de casa sau alte produse. Daca a fost atentionat de administrator ca simtiti ceva in bucatarie, si-o fi mutat punctul de lucru si in baie.
Nu stiu, e ciudat prin faptul ca nu aveti prea multe informatii, poate in realitate lucrurile ar putea sa fie simple.

Interesati-va si prin vecinii din scara. Poate reusiti sa prindeti vreo idee si sa mergeti pe urma ei.
Multumesc pentru raspuns. Vecinii, de obicei, nu vor sa fie implicati in nici un fel in ceva ce considera ca nu ii priveste. Am sa va urmez sfatul si sa fac o sesizare catre presedinte.

Multa sanatate.

Alte discuții în legătură

Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)