avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare container (garaj) din beton
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare container (garaj) din beton

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta: O firma doreste sa vanda un container din beton, tip garaj, pe care nu il are in patrimoniu. Este plantat pe terenul care il are in proprietate de mai bine de 14 ani. Nimeni nu poate da informatii cum a ajuns acolo....banuiesc ca a fost plantat in perioada de santier(acum 14 ani).
In acest caz, Ce documente se pot intocmi pentru vanzarea lui?
Va multumesc anticipat. Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 16:25, 24 Iulie 2015
Cum puteti vinde ceva ce nu va apartine ? Se poate intenta de catre firma o actiune in uzucapiune/accesiune imobiliara arficiala, se va face o expertiza de evaluare a bunului in cadrul dosarului instantei si in baza hotararii judecatoresti se va constata firmei dvs. dreptul de proprietate asupra garajului iar in baza expertizei de evaluare se va introduce garajul in patrimoniul firmei cu o valoare x . Dupa aceasta etapa poate avea loc valorificarea bunului.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
Costel DRAGOMIR, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa drept de proprietate fritzman fritzman Buna ziua, doresc sa vand un teren intravilan dar nu am document de proprietate(din cate stiu eu este din 1950). Acest teren a fost al tatalui meu care ... (vezi toată discuția)
Pot vinde o proprietate? ZBIRLEA GEORGIANA ZBIRLEA GEORGIANA CEA DE-A DOUA NEVASTĂ A BUNICULUI MEU( CARE ESTE DECEDAT), VREA SA VÂNDĂ O PROPRIETATE, LA CURTE, ÎN SECTOR 3. CASA A FOST CUMPĂRATĂ DE FOSTUL SOȚ AL ... (vezi toată discuția)