avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare silita bun obtinut prin delapidare si fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare silita bun obtinut prin delapidare si fals in acte

buna,
acum 5 ani am fost data in urmarire penala pt delapidare si fals in acte pt suma de 40000 euro
banii nu au fost luati de mine dar nu am dovezi
am fost plecata 4 ani in italia si cu banii stransi am cumparat un apartament
acuma am primit rechizitoriu si am mutat apartamentul pe parinti cu donatie.
avocata mea a spus ca nu se va pune sechestru pe el daca e pe parinti si mai mult ma sfatuieste sa ma declar vinovata spunand ca asa mi se va micsora pedeapsa si voi lua cu suspendare.ce sa fac?....voi ramane fara apartament?
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:35, 26 Iulie 2015
Aveti sanse la suspendare daca sunteti vinovata.
Conteaza mult ca aveti copilul...
Doamna, faptul ca ati "modidicat " niste acte este dovada pe care o au anchetatorii impotriva dumneavoastra, deci nu este de gluma ! Daca pe acele acte este semnatura dumneavoastra, nu conteaza daca i-ati luat dumneavoastra sau altcineva, dumneavoastra raspundeti. Cred ca ar trebui sa luati in considerare sfatul avocatei si sa colaborati cu anchetatorii, pentru ca asa veti putea ajunge la intelegere cu ei sa ceara o pedeapsa mai usoara. Daca sunteti la primul dosar penal si aveti si un copil este foarte posibil sa luati o pedeapsa cu suspendare.
In ce priveste prejudiciul de 40.000 le euro, pe acesta trebuie sa-l platiti. Anchetatorii vor cere la primarie situatia dumnvoastra privind imobilele detinute, iar primaria va elibera un document prin care va spune ca nu aveti imobile in proprietate, dar ca ati avut unul si l-ati instrainat prin donatie. In acel moment victime prejudiciului va cere anularea donatiei.
Doamna, aici au raspuns niste specialisti si v-au dat niste raspunsuri foarte competente.

Eu va spun parerea mea de om, care am avut si eu micile mele probleme in justitie (de alta natura, nu penala....).

Eu nu stiu daca sunteti vinovata sau nu si, sincer, nici nu ma intereseaza sa stiu..... Dar, daca sunteti, uitati-va ce se intampla in jur: se pune mare accent pe recuperarea prejudiciului! Daca aveti vreo participare, de vreun fel anume, la acel prejudiciu, mergeti degraba la parchet (de preferat cu aparatorul ales de dvs) recunoasteti tot cat mai urgent, luati o atitudine umila si stabiliti un termen de cateva luni ca sa achitati prejudiciul. Si vorbiti si ceilalti indivizi implicati si spuneti-le sa recunoasca faptele care au fost, intrucat si dvs ati recunoscut.

Eventual, platiti in solidar cu ei.....

Exista un precedent destul de nefericit si oarecum recent: Monica Iacob Ritzi. Prejudiciu demonstrat de DNA, copii mici , iar ea este bolnava coapta, a demonstrat (se pare...) cu acte medicale.

Asta nu a impiedicat instanta sa dea condamnare cu executare.... Pe de alta parte, tot observand ce se intampla in justitie, constat ca, foarte des, cei care isi recunosc faptele, scapa mult mai ieftin....

Deja vi s-a explicat ca proprietatea va fi pierduta oricum......acum aveti de ales: ramaneti langa copil sau nu!

Nu-i nimic, mai trec 4 ani, mai castigati 40 000 de euro si cumparati alta.....nu-i problema.

Dar 4 ani din viata nu va mai da nimeni inapoi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare art. 215 ind.1 c.p floryn2004 floryn2004 buna ziua. am mai pus intrebarea si am primit raspuns dar nu sunt lamurit. sunt acuzat de delapidare art. 215 ind.1 C.p. am produs o paguba unei firme de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal de inselaciune ionutz2011cent ionutz2011cent sunt cercetat intr-un dosar de inselaciune pe internet in cazul unor schimburi de telefoane , adica oamenii i-mi trimiteau un telefon sau produs electronic si ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare aledical aledical Buna seara am savirsit o delapidare procurorul a schimbat incadrarea la deosebit de grava de la 10-20 ani nu am reusit sa restitui din bani dar am colaborat cu ... (vezi toată discuția)