avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura Evacuare Pana La Obtinerea Redactarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura Evacuare Pana La Obtinerea Redactarii Hotararii

Asa ca si multi altii astept de 7 luni redactarea hotararii irevocabile prin care pot sa evacuez ocupantul abuziv din apartamentul meu.

Intrebare: Pot folosi minuta de sedinta pentru a initia actiunea? Daca da, ce pot face cu acest document pentru a castiga timp? Stiu ca executorul are nevoie de hotararea redactata si legalizata insa ma gandesc daca nu cumva minuta imi poate folosi la ceva?

Multumesc mult
Ati solicitat oficial presedintelui de instanta urgentarea redactarii hotararii ?
Daca hotararea este irevocabila, inseamna ca procesul a fost inceput pe vechiul cod de procedura civila, si atunci puteti astepta mult si bine hotararea, ca ea nu vi se va comunica, deoarece potrivit vechiului cod de procedura civila, hotararile irevocabile nu se comunicau.

Puteti merge la dosarul cauzei, sa luati hotararea (este foarte probabil ca ea sa se fi redactat in cele 7 luni de la pronuntare) si sa o legalizati, pentru a o pune in executare.

Chiar daca ar fi aplicabila cealalta varianta: procesul sa fi fost inceput pe noul cod de procedura civila, tot este oportun sa mergeti la dosar sa vedeti daca nu cumva s-a redactat hotararea, pentru a o legaliza, deoarece executorul nu poate incepe executarea fara hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
Alina Ciocanea, Avocat
Multumesc mult pentru ajutor si revin cu clarificari.

1. Am verificat la dosar de multe ori si nu s-a redactat.
2. Stiu ca nu se comunica

Intrebarea este daca pana se redacteaza pot folosi minuta de sedinta pentru a notifica pe cei ce vor fi evacuati.

Cu alte cuvinte am nevoie sa stiu daca minuta de sedinta are vreo valoare in cazul meu. Stiu ca doar cu redactarea se va face evacuare insa vrea sa notific partea din proces si sper ca doar minuta sa fie de ajuns.

Multumesc mult pentru raspuns.


Da, dupa 6 luni de asteptare am depus la registratura o cerere de urgentare.

Ideea este ca as dori sa notific folosind minuta de sedinta iar pana la redactarea sa fac ceva pasi inainte.

Credeti ca s-ar putea folosi minuta doar pentru notificare?

Multumesc mult de tot
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,

aceasta notificare (folosind minuta) nu are decat rolul de a va acorda un confort moral, deoarece notificarea nu este un act de executare, iar cei ce trebuie evacuati, cu siguranta cunosc solutia irevocabila a instantei, de vreme ce au fost parti in proces. Deci daca doreau sa evacueze imobilul, o puteau face de la pronuntarea hotararii.
Credeti ca in urma notificarii se vor speria si vor pleca, inainte de a demara dvs. procedura executarii silite?
La fel de bine puteti face notificarea folosind un extras de pe portal cu solutia.
Concentrati-va pe demersuri care sa conduca la redactarea hotararii. Daca nu ati rezolvat cu cererea de urgentare, incercati sa faceti si un memoriu la presedintele instantei, la unele instante merge foarte bine o astfel plangere, hotararile fiind redactate in regim de urgenta, deoarece in cazul dvs., nu mai vorbim de termenul legal de redactare a hotararii, dar si cel rezonabil este cu mult depasit.
Aveti dreptate. Multumesc mult pentru sfat. Voi face un memoriu la presedintele instantei cat mai urgent. Sper sa se rezolve in felul acesta.

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Judecatorul nu a transcris solutia la 2 luni dupa pronuntare. cum fac sa fac rost de ea? Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am nevoie urgenta de solutia transcrisa de judecator pronuntata intr-o executare silita (incepere) acum 2 luni. Mi-a indicat cineva ca pot cere ... (vezi toată discuția)