avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort

Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg de ce nu am primit nimic. Avocatul care m-a reprezentat la divort nu mi-a dat nicio lamurire si marturisesc ca am avut o colaborare foarte neplacuta deoarece niciodata nu stia ce urmeaza la proces, uita termenele, mergea cu dosarul cu acte lipsa etc.
As dori sa stiu cam cat dureaza pana primesc acasa hotararea.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
alina010, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina010 , utilizator 23:34, 9 Februarie 2011
Mergeti la arhiva civila a judecatoriei unde s-a pronuntat divortul,si solicitati in scris prin registratura eliberarea unei copii dupa aceasta sentinta de divort.
In principiu hotararile in dosarele civile se redacteaza in 30 de zile de la pronuntare, insa acest termen poate fi depasit, asa cum s-a intamplat si in cazul dvs.
Este necesar in primul rand sa mergeti la arhiva instantei sau sa luati legatura cu avocatul dvs., pentru a verifica daca hotararea a fost redactata sau nu si in cazul in care nu s-a redactat, este necesara formularea unei cereri de urgentare a redactarii, avand in vedere timpul care a trecut de la data pronuntarii.
Dupa redactarea hotararii veti primi hotararea la domiciliu iar de la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Daca nu se declara apel de nici una dintre parti puteti legaliza hotararea.
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-o cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
- timbru jud. de 0,30 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
imi aduc aminte ca la cateva zile (cred 1-2 saptamani max) de la sentinta finala am fost cu avocatul la registratura si mi-a aratat o doamna intr-un registru ca este scris numele partilor, nr dosarului si faptul ca s-a pronuntat divortul. acasa insa n-am mai primit nimic. trebuiav sa primesc sa inteleg daca in registrul respectiv era notat? o sa merg maine la aceelasi birou sa intreb.
Ce ati vazut dvs. era solutia instantei ( minuta hotararii) in condica de sedinte.
Redactarea hotararii prespune motivarea a ceea ce a decis instanta, iar hotararea trebuia sa o primiti dvs. acasa.
Mergeti la arhiva instantei si verificati daca s-a redactat hotararea si daca nu s-a redactat, procedati asa cum v-am aratat mai sus.
De redactarea hotararii se ocupa judecatorul.
Poate dura destul timp...

Pana nu se face insa comunicarea hotararii si nu se scurge termenul de 30 de zile hotararea poate fi atacata cu apel...dar nu cred ca se va intampla asa ceva...

In situatii ca ale dvs. puteti plati avocatul ca sa faca ceva eforturi pentru urgentarea redactarii hotararii.

Alte discuții în legătură

Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)