remusman a scris:
Specific faptul ca, prin sentinta nr.... am fost obligat la plata unei pensii in cuantum de.... incepand cu data de... si pana la terminarea studiilor, fara a depasi varsta de 26 de ani.
Legea educatiei nationale
Art. 136. - (1) Anul universitar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii octombrie, include două semestre şi se finalizează la
30 septembrie din anul calendaristic următor.
Eu cred ca acest lucru au vrut sa vi-l transmita cei de la departamentul dvs. financiar.
Depuneti-le actele care arata finalizarea studiilor (mai exact fiul dvs., in calitate de creditor al obligatiei de intretinere, ar trebui sa le depuna ca anexa la o cerere de sistare a platii) si daca dupa 1 octombrie nu se razgândeste, venind cu vreo adeverinta de inscriere ...la master, atunci se va sista retinerea pentru plata pensiei.
N-are ca sa faca instanta. Ce sa faca? Sa se uite in "călindar" sa vada ca suntem pe la sfarsitul lui iulie si nu pe la sfarsitul lui
septembrie!? A! Daca si dupa septembrie, angajatorul inca va mai retine bani din salariul, deşi i-aţi depus toate dovezile care atesta terminarea studiilor (si nu exista nici vreo adeverinta de continuare a lor), atunci inseamna ca ...tocmai v-a "sponsorizat" fiul, fiindca banii o sa-i luati inapoi de la cei nu vor sa-i foloseasca toti neuronii pentru citirea unei hotarari in care scrie PANA LA terminarea studiilor. Dar pana atunci, adevarul e undeva la mijloc... La mijlocul VACANTEI, care face parte din anul universitar.