avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri

Buna, parintii mei au divortat acum 4 ani (cu scandal) si acum vor sa faca partajul. Parintii mei au un apartament achizionat in timpul casniciei, si mama mea are o casa mostenita de la parinti. Cum este cel mai ieftin sa iesi, ca tatal meu sa ramana cu casa si mama mea cu apartamentul. Prin contract vanzare-cumparare, schimb ?
Am mentionat chestia "cu scandal" , pentru ca ei nu vorbesc, si eu sunt intermediarul dintre ei doi #-o.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:30, 28 Iulie 2015
1. Pot face un partaj voluntar la notariat act in care parintii convin asupra modului de impartire a bunurilor. 2. De asemenea, se poate face un acord de mediere in care ca si in cazul precedent convin asupra modului de impartire a bunurilor. Acordul de mediere va fi autentificat de notar ori va fi confirmat de instanta. 3. Se poate initia o actiune in instanta privind partajul bunurilor comune ocazie cu care parintii dumneavoastra pana la primul termen de judecata pot incheia o tranzactie ocazie cu care vor plati 1/2 din taxa judiciara de timbru . Ca si costuri, toate cele trei variante sunt aproximativ la fel.
Trebuie facut partaj.
Mergeti la notar ca sa aflati costurile.
Vedeti sa incercati la mai multi notari intrucat costurile difera...

Pe casa mostenita nu se face partaj.
De acord, casa mostenita nu intra la partaj, asa incat e nevoie de mai multe operatiuni juridice. Ar fi bine ca ei sa contacteze un avocat si ar fi la fel de bine (sau mai bine) pentru dv. sa iesiti din acest conflict. Nu este conflictul dv. si nu e normal sa il intermediati. Nu ii ajutati sa isi rezolve vreo problema, ci ii ajutati sa ingroape o problema. Ceea ce le face rau.
Parerea mea: iesiti din aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate prin mediere oprea.madalina oprea.madalina buna ziua! am urmatoarea speta: titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele bunicului care este decedat. bunicul are doi copii dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Mediere sau direct instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua. A murit tata si mama vrea sa ia 75% din avere. Are voie sa faca acest lucru? Pot sa o chem la mediere, sa ne intelegem asupra procentului si cu ... (vezi toată discuția)
Lntrebare partaj prin acord Ashmoor Ashmoor Buna ziua, parintii mei sunt divortati de mai bine de 10 ani si acum ar vrea sa finalizeze partajul. Singurul bun care trebuie impartit este un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)