avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contragarantie la garantia de buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contragarantie la garantia de buna executie

buna ziua! stie cineva unde gasesc informatii despre aceasta contragarantie constituita ca si garantia de buna executie prin retineri succesive ?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
aadynna, utilizator
Cel mai recent răspuns: aadynna , utilizator 23:33, 9 Iulie 2009
Intrebarea nu e suficient de clara.

Contragarantia este solicitată in principal in cadrul proiectelor de achizitii publice.
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 426 din 23 iunie 2009 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 72/2009 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu completări şi modificări prin Legea nr. 337/2006 („O.U.G. nr. 34/2006”).

Scrisoarea de garantie este un angajament de plata irevocabil, in forma scrisa, asumat de o banca cu privire la plata unei sume de bani ca urmare a prezentarii unei cereri de plata in stricta conformitate cu termenii si conditiile scrisorii de garantie. Scrisorile de garantie pot fi reglementate de Regulile Uniforme pentru Garantii la Cerere Publicatia nr.458 a Camera Internationale de Comert, Paris, prin supunerea lor la aceasta publicatie.

Scrisori de Contragarantie se emit ca suport pentru emiterea de scrisori de garantie.
contragarantia nu este ceruta a se constitui prin scrisoare bancara, ci printr-un anumit procent din valoarea contractului ca in cazul garantiei de buna executie. si in acelasi contract mi se solicita un procent pt garantia de buna executie si unul pentru contragarantie
multumesc pt raspunsQCERT
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
aadynna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)
Propunere tehnica nedetaliata raglub raglub Buna ziua! m-am lovit de o problema la o procedura: mostra solicitata corecta, dar propunerea tehnica putin detaliata, nu precizeaza materialul si ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda ContSters134265 ContSters134265 Prin OUG nr. 72/17 iunie 2009 , Articolul 295, alineatul (2) din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de ... (vezi toată discuția)