avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Executare diurna

buna ziua,acum 3luni mi-am gasit un nou loc de munca de sofer .la ultimul loc de munca aveam propire pe salariu. aici iau salariu fix in cont de lei si diurna in cont de euro la aceeasi banca
prima intrebare poate fi executata silita diurna?
a doua intrebare daca banca face un abuz care sunt pasii care trebuie facuti pentru ridicarea propiri pe diurna?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ombladon1314 , utilizator 17:29, 29 Iulie 2015
In principiu diurna nu poate face obiectul popririi insa, daca datoria dvs. o reprezinta obligatii de intretinere ( de ex: pensie alimentara catre minor ) atunci aceasta poate fi urmarita/retinuta pana la 1/2 din aceasta. In conditiile in care va considerati nedreptatit puteti formula contestatie la executarea silita .
am inteles asta ,dar cei de la banca cand va ajunge la ei documentele de la executor judecator vor infiinta propire pe toate conturile ,nu cred ca cei de la banca stiu ca nu au voie sa se atinga de diurna ...pe salariu am inteles 1/3 .trebuie vorbit cu juristul banci respective explicandui potrivit legii diurna nu poate fii propita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii neachitate auraama auraama Buna Ziua, Daca am datorii la banca ( suma de 3000 Ron), loc de munca incadrat cu CM si apartament propietate personala. Executorul mi-a pus propire pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe diurna transportatori in euro lucamimi lucamimi Buna! Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca. Este sofer pe comunitate si are salar in lei pe tara si diurna in euro. Firma la care a ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)