avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contractual sau functionar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contractual sau functionar

Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept specializare administratie publica). Cum se poate deveni functionar public si in ce treapta?
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 23:05, 26 Septembrie 2009
Va rog sa-mi lamuriti si mie mai multe aspecte... Persoana angajata prin concurs pe post de referent III, personal contractual. La inceputul anului 2007 se transforma posturile de personal contactual in posturi de functionari publici. In situatia in care persoana care ocupa functia mai sus mentionata are studii superioare de lunga durata, cu o vechime in specialitate mai mare de noua ani, ce functie publica va ocupa in urma transformarii postului? Se va tine cont de faptul ca initial persoana a ocupat prin concurs o functie pentru care erau necesare studii medii(referent) sau se tine cont de faptul ca persoana are studii superioare si va obtine o functie corespunzatoare studiilor(studii absolvite anterior angajarii in administratie).
Bun, mai am o intrebare, la transformare functiilor din personal contractual in functionar public, cum se stabileste treapta de salarizare?
Kyandra a scris:

Prevederile din legea 188/1999 (transformarea postului) se refera strict la posturile de natura contractuala care indeplinesc prevederile art. 2 din aceeasi lege (ocupantii exercita atributii de putere publica - in principu, punerea in aplicare a legii). Postul de sofer NU se incadreaza in prevederile art. 2 al Legii 188/1999, ca urmare singura posibilitate de a fi numit pe o functie publica este sa sustineti un concurs in acest sens.
Subscriu 100% .

Dvs. puteti intra in corpul f.p. numai prin concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare personal contractual in functionar public adevar2014 adevar2014 Salut am nevoie de indrumari urgenete daca se paote, cum se face transformarea unui post de referent studii medii ( contractual) in post de inspector cu studii ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)