avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CA pentru bilant semestrial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CA pentru bilant semestrial

Cum se determina CA pentru pragul de 220.000 lei (societati care nu depun bilant)? Este vorba de cifra de afaceri neta la 31.12.2014?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:18, 29 Iulie 2015
Avand in vedere ce reprezinta cifra de afaceri,se poate deduce ca este vorba de cifra de afaceri neta la 31.12.2014.Ce este cifra de afaceri?

Cifra de afaceri este valoarea totala a vanzarilor de produse si servicii realizate de catre o companie/institutie/organizatie pe parcursul unui exercitiu fiscal (perioada de timp bine determinata: de regula an fiscal, 1 ianuarie – 31 decembrie sau 1 aprilie – 31 martie, in functie de tara/piata in care activeaza si legile care reglementeaza acest calendar; dar si trimestru sau semestru). In mod normal cifra de afaceri nu include TVA-ul facturat si incasat de la partenerii economici. Unele companii insa, atunci cand raporteaza cifra de afaceri, considera valoarea incluzand TVA-ul facturat, pentru a face publica o valoare mai mare.

Cifra de afaceri considera veniturile realizate din vanzarea bunurilor livrate si serviciilor prestate, precum si cuantumul lucrarilor executate partenerilor. In acelasi timp cifra de afaceri nu considera rabaturile, remizele si alte forme de reduceri acordate clientilor, veniturile financiare si nici veniturile exceptionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra afaceri globala AlexT. AlexT. Stie cineva cum se calculeaza cifra de afaceri globala?si ce reprezinta? (vezi toată discuția)
Mod calcul cifra de afaceri cristian_conea cristian_conea 1. Pentru calculul cifrei de afaceri / 2011 (declaratia 094) se ia in calcul cursul valutar la emiterea fiecarei facturi sau se foloseste un curs de schimb ... (vezi toată discuția)
Avansuri in 094 cristinanca cristinanca am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile. intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat ... (vezi toată discuția)