avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie mincinoasa

Buna ziua,
unde trebuie sa ma adresez daca am fost invinuit pe nedrept de vecinul meu si care sunt demersurile.
Mentionez ca vecinul meu a facut o sesizare la pimarie ca nu am autorizatie de constructie.
Am cerut o copie de pe aceasta sesizare pentru instanta.
Primaria a refuzat aceasta sesizare facuta de mine, pe motiv ca doar avocatul are dreptul s o primeasca
Va rog din suflet sa ma ajutati
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:13, 17 Iulie 2020
In urma sesizarii facute la primarie ce s-a constatat? A fost intocmit vreun proces verbal de constatare? Daca nu s-a confirmat reclamatia depuneti o cerere la primarie si solicitati informatii cu privire la masurile luate de primarie impotriva vecinului. Bagati din top, inspectorii primariei sunt platiti din taxele contribuabililor, ca au fost consumate resurse, combustibil, salarii, etc., cum se recupereaza banii cand sesizarile nu sunt intemeiate? Daca intr-o luna sunt 10 sesizari facute aiurea de persoane cu probleme la mansarda atunci se arunca banii pe fereastra.
Va multumesc frumos pentru informatiile date!
Din pacate nu s a luat nicio masura impotriva acestui vecin, avand in vedere ca mai are si " pile" la primarie.
Cu siguranta nu se vor lua nici pe viitor.
In continuare trebuie sa am " nervi de otel" doar traiesc in Romania.
dar panou al investitiei aveati afisat?

ca acolo scrie clar despre autorizatie...
Buna ziua,
5 ani mai tarziu ma aflu intr-o situatie asemanatoare cu cea pe care ati avut-o dvs. Va scriu pentru sunt curios cum anume si daca s-a putut rezolva cumva problema. In ceea ce ma priveste, sunt in cursul unei constructii autorizate avand toate documentele necesare. Cu toate astea, de cand am inceput constructia, saptamanal imi vine un control (garda de mediu, politia locala etc.) Constatarile acestor institutii imi sunt favorabile, in sensul ca nu s-a constatat nicio problema. Asta inseamna, totusi, bani pierduti, oprirea lucrarilor pana la solutionarea acestor sesizari, stres, timp. Cum as putea sa pornesc o actiune impotriva acestei vecine? Mentionez ca detin procesele verbale ale institutilor care au venit in control pana acum. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
vdembinski, utilizator
Nu aveti cum opri. Este dreptul oricarei parti interesate sa faca reclamatii. Iar dumneavoastra aveti obligatia sa respectati legea. Si institutiile sa raspunda la sesizari. Ghinion, cum zicea un inalt personaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)