avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare teren de catre persoana fara discernamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare teren de catre persoana fara discernamant

Buna ziua,
am o problema cu cumpararea unui teren de la mai multi proprietari printre care si o persoana cu handicap mintal. Aceasta persoana fara discernamant are tutore (o ruda care e si ea vanzator) dar si un curator special numit de instanta judecatoreasca. In decizia judecatoreasca se mai mentioneaza ca incheierea actelor se face numai dupa "autorizarea instantei de tutela".
Am fost la primaria satului de care apartine azilul si, in calitate de autoritate tutelara, isi declina responsabilitatea - "actul de vanzare-cumpare se va incheia numai dupa autorizarea instantei de tutela, autoritatea tutelara a Primariei <numeSat> neavand o astfel de competenta".
Cine este atunci instanta tutelara? Unde ar trebui sa ma adresez? Exista o alta cale?
Mentionez ca toti pasii vanzarii terenurilor agricole definiti in legea 17/2004 au fost urmati.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:22, 30 Iulie 2015
Instanta de tutela inseamna instanta de judecata. Trebuie introdusa o actiune prin care se solcita acest acord de instrainare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament al unei persoane care are curator lani lani va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine. Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire adrianaanton adrianaanton Cum se procedeaza in cazul vanzarii unei case mostenite, daca unul din mostenitori are boala Alzhaimer si nu mai poate semna pe actele pt. vanzarea casei? Cine ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)