avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA cazare cu servicii \\"All inclusive\\"
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA cazare cu servicii "All inclusive"

OUG nr. 6/2015 :
In cazul serviciilor de cazare care includ si demipensiune, pensiune completa sau all-inclusive, acestea sunt supuse cotei de 9% de TVA, chiar daca includ si bauturi alcoolice, astfel cum s-a aplicat dupa modificarea prin OUG nr. 84/2014.

Intrebare : In afara de precizarea facuta prin contractul de cazare cu "all inclusive, mai trebuie indeplinite alte conditii (aprobari de la Ministerul Turismului, MF ori altele ) sau daca exista anumite restrictii la acordarea pachetului All inclusive ? .Desigur problema mea este in legatura cu vanzarea bauturilor alcoolice cu TVA de 9 %. Precizez ca hotelul nu este in zona turistica iar contractul de cazare este cu un un agent economic pentru muncitorii care au lucrari in zona si este incheiat direct si nu prin intermediul unei agentii de turism.

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Cota tva 9% turism georgeschiopu georgeschiopu In cazul in care avem un restaurant dat in locatie , in cadrul unui hotel , hotelul vinde pachete de cazare(cu mic dejun , demipensiune si pensiune ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite agentiei de turism fara a beneficia de serviciile contractate enesabin enesabin Rezumat situatie: - cumparat sejur (cazare+demipensiune+transport); - agentia de turism a intocmit 2 contracte(unul pentru cazare/demipensiune, altul pentru ... (vezi toată discuția)
Activitate if stancu mariana stancu mariana poate o intreprindere familiala sa faca comert cu bauturi alcoolice la pahar (pentru consum) daca are inclus la activitat,i pe langa cea principala 4719, si ... (vezi toată discuția)