avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza SUA nonimmigrant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza SUA nonimmigrant

Buna,
As dori informatii in legatura cu obtinerea vizei pentru SUA..
Daca cineva a trecut printr-o situatie similara sau un refuz de viza si-mi poate oferi o mana de ajutor, as fi recunoscatoare.. de asemenea, exista vreo cale juridica care poate solutiona o cerere de viza dupa una deja respinsa ? ( este vorba de viza tip B1/B2 turist.. pe care as vrea sa o obtin pentru a o vizita pe fiica-mea care e deja in state de 3 ani cu toate actele in regula )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 30 Iulie 2015
Nu exista nicio cale juridica de urmat nici macar pentru contestarea refuzului, d-apoi de castig.

Despre experiente ale aplicantilor cautati pe alte forumuri, aici nu prea cred ca aveti cu cine sa impartasiti experiente. Scrieti pe google ''forum viza sua'' si cititi prin link-urile returnate.
Daca cererea de viza temporara este respinsa, solicitantul este informat în cadrul interviului asupra motivului si primeste o explicatie în scris.

"Responsabilitatea acordării sau refuzării vizelor este delegată, conform legii privind imigraţia, ofiţerilor consulari aflaţi la post peste hotare. Aceştia au ultimul cuvânt în toate cazurile de viză. Departamentul de Stat al SUA are autoritatea de a revizui deciziile consulare, dar această autoritate este limitată doar la intepretări ale legii, faţă de cea de stabilire a faptelor. Problema cheie în cazul unui refuz, dacă solicitantul are un domiciliu în afara SUA, este una faptică. De aceea ea cade exclusiv în sarcina ofiţerului consular aflat la post să o rezolve. Un solicitant poate determina Ambasada să modifice o decizie negativă doar dacă aduce dovezi noi şi convingătoare despre legăturile sale cu ocazia unei noi solicitări. Totuşi, dacă doriţi să faceţi un comentariu sau să adresaţi o întrebare cu privire la interviul dvs. vă rugăm să trimiteţi un e-mail la VisasBucharest@state.gov. "
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Green card seliman seliman Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ??? Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Acordare viza sua coldmountain coldmountain Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat ... (vezi toată discuția)