avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Green Card
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Green Card

Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ???
Ce parere aveti despre birocratia si tacticile celor de la ambasada americii, de felul lor de a trata romanii care vor sa isi ia viza, de care fel este ea, pentru a pleca in America ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
seliman, utilizator
Cel mai recent răspuns: vizeamerica , utilizator 20:47, 25 Septembrie 2009
Din pacate, nu cunosc nici un site unde puteti sa obtineti informatiile necesare, dar exista multe firme care se ocupa de asa ceva -- poate sa prepara totul.

Tactica este pur si simplu uimitoara -- Cetateni americani, care vorbesc fluent limba romana, ceea ce este o raritate la majoritatea consulatelor si ambasadelor. Nu trebuie stat la rand ore in sir (exista scaune), merge destul de repede, si, in mod normal se da raspunsul pe loc, iar pasaportul nu trebuie ridicat personal, ci se poate trimite prin curierat, dar ...

... potrivit legislatieie SUA orice cetatea strain este considerat un potential imigrant ilegal, iar cine doreste o viza trebuie sa demonstreze, ca NU este (parca as fi auzit ceva despre prezumtia nevinovatiei ...). O inivitatie din SUA nu este un mijloc destul de bun de proba; fiecare candidat trebuie sa se califice prin "el insusi" (sau asa ceva).

Daca se acorda viza, se acorda pe zece ani cu intrari multiple.

Pe bordul avionului fiecare (inclusiv cei care nu au nevoie de viza) trebuie sa completeze declaratia de aterizare si o declaratie vamala, iar la intrare fiecare strain va fi intrebat de granicerii, ce face in SUA. Toti vor fi fotografiati si se ia ampreta de la degetele aratatoare -- la consulat se ia ampreta digitala de pe fiecare deget, astfel se asigura, ca cel care intra in SUA a fost cel care a cerut si a primit viza respectiva.

Chiar si cei care nu au nevoie de viza trebuie sa anunta cel putin doua sau trei (nu sunt sigur) zile inaintea plecarii, ca vor sa calatoreasca in SUA si trebuie sa aiba acceptul autoritatii competente (totul merge online). In concluzie este mai bine sa ai o viza, pentru ca atunci pot sa calatoresti si spontan (teoretic cel putin -- practic biletul de avion este cam scump pentru majoritatea oamenilor).

Autoritatile americane vor sa introduca o taxa de intrare de $10 pentru fiecare strain, ce intra in SUA -- idee neagreata de reprezentantii UE.

In concluzie ei isi fac treaba, iar cel care se califica pentru o viza si nu incalca legile pentru imigratie (si vorbeste fluent engleza -- vezi interviul la intrare) nu are de ce sa teme.
[ link extern ]
Acesta este site-ul oficial unde va este explicata pas cu pas procedura de acordare a vizelor pentru USA!
Ceea ce va pot spune (din propria experienta ) este ca totul este organizat ca la carte si , in afara de coada inerenta de la intrare , totul este foarte bine organizat! Asteptarea pana se intra la interviu dureaza intre 15-30 de minute si interviul in sine dureaza cateva minute sau uneori chiar mai putin. Pentru vorbitorii fluenti de english language interviul este un exercitiu fluent de "small talking". Nimic deosebit , nu sunt conditii absurde si nu se da nici un fel de raspuns pe loc cum gresit ati fost informat mai inainte! Angajatul ambasadei va va inapoia respectuos pasaportul in cazul in care sunteti respins , va va zambi si va va specifica peste cat timp puteti aplica din nou. Nu vi se dau explicatii si oricum nu le puteti cere insistent fiindca sunteti imediat ghidat catre iesire, interviul luand sfarsit!B-) In plus interviul are loc in felul urmator : angajatul sta la un birou dincolo de un panou securizat de plexiglas , iar dvs stati in picioare in fata lui.Astfel incat nu o sa puteti vorbi decat printr-un microfon. Exact ca la inchisorile ultramoderne!:D
In cazul in care vi se acorda viza veti primi un bon cu un numar de ordine si cu ora specificata pentru ridicarea pasaportului a doua zi lucratoare. Iarasi nu vi se va spune absolut nimic referitor la perioada pentru care ati primit viza .Asta o veti afla cand veti ridica pasaportul!
Mult succes!
=D>
Pentru viza de turist valabila pe 10 ani, din cate stiu eu se poate sta 6 luni dupa care revenire in tara, ceea ce nu stiu sigur este, cat trebuie sa stau in tara pentru a intra in America din nou pe inca o perioada de 6 luni ? si tot asa ...
Incearca sa stai in tara MACAR tot 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambasada sua mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo? Cupcake Cupcake Buna ziua, Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine visa turistica pentru sua? Pink_Martini Pink_Martini Visa turistica pentru SUA are cineva experienta aceasta? niste prieteni vor sa imi trimita invitatie sa ii vizitez. Am auzit ca e foarte greu de luat in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american geany84 geany84 O sa ma casatoresc cu un cetatean american si eu am visa de turist B1/ B2 valabila inca 8 ani. Eu anul trecut am fost de multe ori in state la el si ultima ... (vezi toată discuția)