avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane banci

Buna ziua,
sunt angajat al unei firme straine si aceasta imi transfera salariul lunar intr-un cont curent deschis la o banca din Romania.
Cu toate ca angajatorul transfera salariul cu mentiunea ca toate costurile aferente tran
zactiei sunt suportate de catre cel care trimite , eu de fiecare data primesc mai putini bani in cont decat salariul pe luna respectiva.
Care este motivul , si cum pot face sa primesc toata suma cuvenita fara a mai plati eu acele comisioane aferente tranzactiei ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 18:02, 1 August 2015
Angajatorul trebuie sa faca o conventie cu banca in sensul dorit de dumneavostra.
Întrebați întâi cat și pt ce plătiți comision. Nu cred ca vi se iau bani la transfer, dacă retrageți numerar.însă, plătiți. La fel, aveți comision de administrare ca e contul dvs.
sorinvlcc a scris:


Care este motivul , si cum pot face sa primesc toata suma cuvenita fara a mai plati eu acele comisioane aferente tranzactiei ?

Va multumesc.


O data cu implementarea Zonei Unice de Plati in Moneda Euro (SEPA), toate comisioanele la transferurile valutare se platesc SHA (adica jumatate trimitatorul, jumatate primitorul).

Solutia: firma care trimite sa discute cu banca de unde trimite, sa vada costul total al transferului (atat pentru ei cat si pentru dvs), si sa va trimita mai multi bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere/sfat - pot folosi contul de salariu pentru a primi bani din strainatate? aureliapopescu aureliapopescu Prietena mea este plecata in Suedia si vrea sa trimita de acolo o suma de bani., pentru asta trebuie sa deschid eu un cont aici. Intrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)
Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv. Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare ... (vezi toată discuția)