Buna ziua ,
Va supun atentiei urmatoarea problema :
In anul 2010 , am fost pensionata anticipat partial. In decembrie 2014 am depus la casa de pensii a sectorului 3 , o adeverinta de la unul dintre angajatori care atesta ca in perioada 1994 - 2001 am fost incadrata in grupa a II-a de munca , procent 100%( perioada suplimentara fata de perioada cuprinsa in decizia de pensionare anticipata partiala )
In luna iulie 2015 , am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta . Conform acestei decizii , pensia are aceeasi valoare , punctajul mediu anual este mai mic decat in decizia initiala si valoarea punctului de pensie este aceeasi in 2015 ca si in 2010 . In acelasi timp nu s-a luat in calcul perioada suplimentara lucrata in grupa a II-a de munca .
Mentionez ca in perioada 2010 -2015 cuantumul pensiei s-a marit cu valoarea indexarilor legale ,care nu sunt evidentiate niciunde in decizie.
Firesc am depus o contestatie la decizia de pensionare ( nimeni de la casa de pensii a sectorului 3 nu poate sau nu vrea sa ofere o explicatie logica a deciziei de pensionare).
In concluzie as dori sa stiu care este pasul urmator pe care ar trebui sa-l fac , in situatia in care voi primi totusi un raspuns la contestatie, si daca ma puteti consilia din punct de vedere juridic , in situatia in care voi fi nevoita sa actionez in instanta casa de pensii .
Va multumesc