avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana apa pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana apa pe casa scarii

Locatarii de pe scara mea vror sa modifice instalatia de apa ca sa se monteze apometrele pe casa scarii, din motive evidente. Problema mea si a catorva locatari este ca noi avem 2 bai care sunt departe de casa scarii, si ar trebui sa se sparga o multime de pereti, si sa trag tevile prin tavan.
Nu sunt de acord ca cineva sa consume apa pe cheltuiala altora dar solutia gasita mi se pare foarte dezavantajoasa. De ce sa imi sparg toata casa daca eu dau valoarea reala la apometre? Majoritatea vecinilor au baia si bucataria lipita de casa scarii si e foarte simplu pentru ei sa faca modificarea ...
S-ar putea ca o parte din noi sa ramanem pe instalatia veche?
black_sun a scris:
Intrebarea la care speram sa gasesc raspunsul aici este daca ma poate obliga cineva sau nu sa fac holul din casa sa aiba tevi ca o boxa de la subsol pentru ca sa nu mai platesc 5-10 lei in plus pe luna cat furau 2 locatari. Adica daca e vreo lege clara, ca la solutii tehnice cum sa ascund tevile ma pricep si eu.

Conform legii 230/2007 hotararile se iau prin votul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si sunt obligatorii pentru toti proprietarii.
Puteti contesta aceasta hotarare (luata legal pe baza de tabel), in instanta.

Nu se pune problema sa va oblige cineva sa va introduceti conductele prin hol dar, daca instalatia se face, o sa fiti debransat de la apa din subsol. Ceva trebuie sa faceti pentru a avea apa. De aceea spun ca mai bine rezolvati problema prin adoptarea solutiei tehnice si nu juridice.
Aceasta separare a consumurilor are multe avantaje pentru intreaga asociatie si mai ales pentru proprietarii cinstiti.

Orice-ar fi, dreptul la proprietate nu poate fi \"violat\", adică nu vi se poate impune cu forţa să faceţi ceva ce vă prejudiciază sau vă creează mult deranj, dar şi modificarea forţată a configuraţiei apartamentului dvs. Nu permiteţi să vă facă apartamentul ca după cutremur, pentru că nu vă pot forţa.

Asta e clar. Dar daca o sa imi opreasca apa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2015
black_sun, utilizator

Nu pot sa va opreasca apa. Oprirea apei constituie o incalcare a dreptului de proprietate, e chiar o fapta ce intra in sfera dreptului penal.

Situatia ar fi similara cu cea in care 99 din proprietari trec pe centrale de apartament pentru incalzire, iar 1 care nu vrea se trezeste cu caldura oprita.

Daca nu reusiti sa va intelegeti probabil tot in instanta ajungeti. Iar acolo, de departe, aveti sanse de reusita. Eu inteleg si motivele vecinilor, si dvs trebuie sa-i intelegeti, insa oricare ar fi acelea ele nu pot fi mai presus de dreptul de proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Problema administrator bloc maruis maruis Daca pe scara s-au schimbat tevile pentru un singur tronson (scara are 2 tronsoane de tevi care deservesc fiecare jumatate din locatari), administrator are ... (vezi toată discuția)