avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Am si eu o problema.mama mea a murit acum 14 ani ,sora ei are handicap...este imobilizata la pat nu se poate deplasa are probleme cu picioarele in rest e normala...psihic...unchiul meu fratele mamei areusit sa-i convinga pe bunicii mei sa faca acte pe casa cat sunt ei in viata ca sa nu mai avem noi nici un drept(asta nu ar fi nici o problema ca nu am cerut nimik)cred ca au facut acte de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere mai mult pentru a avea grija de matusa cand nu mai sunt ei ea fiind bolnava...problema este ca bunica e la pat cred ca se duce....:(( iar unchiul meu nu a avut grija de ei niciodata si nu o face nici acum,se poarta urat cu ei nu le da nimik de mancare din banii lui spune ca nu are nici o obligatie fata de ei si ca au pensie ....daca le cumpara de mancare le cere banii pe ea..bunicul meu ar fi vrut sa faca ceva dar el ii spunea ca nu mai poate anula actul din cate stiu eu se putea ,dar acum bunica e la pat fff rau si nu se mai poate face nimik...eu una nu pot sa fac nimik nu pot sa-i spun nimik nu pot sa ma bag in fam.lor dar cand nu va mai fi nici bunicul nu stiu ce se va alege de ea,chiar ma intrebat daca o iau la mine,as luao dar nu am unde si pana la urma ea are dreptul acolo...spunea ca ea este titular in acte si el dupa,o ia fortat sa semneze diverse acte pentru gaze,pentru autorizatie de constructie ca omul isi face ditamai vila ea saraca executa ordinul..nu stiu ce sa fac nu vreau sa ma cert cu el ,ma gandesc daca ea este titularul casei si vrea sa vanda poate fara el??sa-i lase parte lui....ca ia dat o parte din teren sa-si faca vila si spune ca el are dreptul si la doua camere din casa batraneasca tot in acea curte este S 900 mp..ce ma sfatuiti sa fac??ma repet nu vreau sa ma cert cu ei dar nici nu pot sa aud ca se poarta urat cu ei....eu ma gandeam cand nu va mai fi bunicul....daca matusa va putea vinde si sa o iau eu sa o ingrijesc..
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:17, 10 Iulie 2009
contractul de v-c cu aceea clauza, poate fi desfiintat prin instanta daca aceea clauza de intretinere nu este respectata.
nchiul meu fratele mamei areusit sa-i convinga pe bunicii mei sa faca acte pe casa cat sunt ei in viata ca sa nu mai avem noi nici un drept(asta nu ar fi nici o problema ca nu am cerut nimik)cred ca au facut acte de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

In cazul unui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cel care are obligatia de intretinere (adica unchiul dvs.) trebuie sa ii asigurebunicii dvs intretinere incepand de la imbracaminte, mancare, conditii, ingrijire medicala etc., in cazul in care aceste conditii nu sunt repectate repectivul contract poate fi reziliat de bunica dvs. dar poate fi contesta si de dvs sau de oricine altcineva cu conditia ca bunica sa confirme aceste fapte.


ma gandeam cand nu va mai fi bunicul....daca matusa va putea vinde si sa o iau eu sa o ingrijesc..

Dupa ce va muri bunicul, bunica va mosteni jumatate dim masa succesorala, matusa impreuna cu unchiul dvs, cu mama dvs - tot prin acel act de mostenire veti fi inclusa si dvs ca mostenitor din partea mamei (in cazul in care exista alt certificatat de mostenire se va intocmi un CM suplimentar) si bunica, vor mosteni cate o cota parte din restul masei succesorale.
daca matusa va putea vinde si sa o iau eu sa o ingrijesc.

Din cate am inteles matusa are un handicap, dar are capacitate de exercitiu, in acest caz intradevar va poate vinde partea ei ce ii va revenii dupa mostenire. Dar aveti grija in legatura cu actul de vanzare-cumparare, deorece acesta poate fi atacat in instanta de catre ungiul dvs. Sfatul meu e sa consultati un notar in privinta tuturor consecintelor legate de acte incheiate intre rude si efectele lor.

Pentru o mai buna rezolvare a acestor probleme ar fi bine sa aveti o dinscutie atat dvs cat si restul persoanelor implicate.

Daca nu am inteles prea bine gradele de rudenie, va rog sa ma corectati ca la randul meu sa schimb date problemei. Repet e posibil sa nu fi inteles bine.
a-ti inseles foarte bine gradele de rudenie ....multumesc pentru raspuns tuturor....m-am luminat putin.....si pe viitor stiu ce am de facut
Daca nu se acorda ingrijire conform contractului, bunicii pot solicita in instanta de judecata rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria162 maria162 Ingrijesc de 4 ani doua rude in varsta cu promisiunea ca ultimul ramas in viata imi va face testament.Cei doi(unchiul si matusa nu au copii impreuna ci doar ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? simona_andreea simona_andreea buna ziua, as dorii si eu un raspuns in legatura cu o problema legata de un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager, incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)